Beste voetbalster ter wereld was in België

Philippe Crols
| 0 reacties
Beste voetbalster ter wereld was in België
Foto: © SC

Het Zweedse Umea was woensdagavond een beetje te sterk voor het damesteam van Rapid Wezemaal. Na afloop gaf één van de beste vrouwelijke spelers van de wereld, Marta, haar kijk op de wedstrijd.

De speelster vertelde dat het altijd leuk spelen is als er veel toeschouwers aanwezig zijn, zoals vandaag op Staaien het geval was. Met behulp van een tolk, verklaarde ze dat het veld goed bespeelbaar was.
 
Haar impressie over het Belgische team: fysiek sterke ploeg die niet voor niets tot in de kwartfinale van de UEFA-beker is geraakt. Marta was tevreden met haar twee doelpunten, al was dat volgens haar te danken aan het ganse team. Reeds vier jaar speelt de vinnige speelster in Zweden, wat zo'n beetje haar tweede thuis geworden is. Ze is trots dat ze de titel draagt van 'beste voetbalster ter wereld', maar wil zich nog steeds verbeteren.
 
Over de afgelopen Wereldbeker voetbal wou de rugnummer 60 nog kwijt dat het een hele prestatie van Brazilië was om zilver te behalen, aangezien het vrouwenvoetbal in Brazilië maar over een kleine federatie beschikt. De Braziliaanse vrouwenploeg kijkt nu volop uit naar de Olympische Spelen van volgend jaar.
 
Voor de jonge, Belgische meisjes had ze nog een boodschap klaar: alleen met hard werken, kan je het ver schoppen in het voetbal. 

Reporter
Stefan Ruyloft. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties