VD Stock: 'Niet makkelijk om eigen kind te ontslaan'

Rita De Meyer
| 0 reacties
VD Stock: 'Niet makkelijk om eigen kind te ontslaan'
Foto: © SC

Roger Vanden Stock heeft er een zware week opzitten. De voorzitter van Anderlecht moest afgelopen maandag zijn trainer Frank Vercauteren ontslaan. “Het was niet makkelijk om een eigen kind aan de deur te zetten”, liet Vanden Stock optekenen in Het Laatste Nieuws.

“Ik ga niet zeggen dat dit mijn moeilijkste trainersontslag als voorzitter was - want wat zouden de andere trainers daarvan zeggen? Maar meer dan wie ook was Frank een kind van het huis. Hij was hier speler, trainer, hulptrainer, alle rangen heeft hij doorlopen. En Frank heeft destijds ook nog in de brouwerij gewerkt. We kennen mekaar dus al tientallen jaren. Zo iemand ontslaan is niet makkelijk. Neem dat van mij aan. Ook al hadden we nu geen andere keuze.”

Maar Vanden Stock hoopt Vercauteren bij de club te houden: “Het zou gek zijn om een vakman als Vercauteren te laten gaan. Hij kent het huis door en door en weet welke de eisen zijn waaraan een speler moet voldoen. Maar nu hij van het hoofdtrainerschap heeft geproefd, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat hij die job zal willen aannemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties