Derby County
blrBlackburn
1-0
1-2
Datum: 30/12/2007 14:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Blackburn overtuigend, maar nipt langs Derby
Luc Goderis
| 0 reacties
Blackburn overtuigend, maar nipt langs Derby
Foto: © SC

David Bentley en Roque Santa Cruz waren zondag eens te meer de helden van Blackburn. Matt Oakley had voor hekkensluiter Derby County wel de score geopend, maar de oppermachtige Rovers stoomden door naar een (te) zuinige 1-2 winst.

De bezoekers uit Blackburn startten furieus en Roque Santa Cruz kopte een vroege hoekschop van David Bentley ei zo na in doel, maar Tyrone Mears bracht redding op de lijn.  Benni McCarthy, na vier wedstrijden afwezigheid voor het eerst weer in de basis, toonde zich ook al vroeg en uit de draai schoot hij pardoes op doelman Lewis Price.
De Rams snakten naar adem en kwamen amper weg van de eigen helft.  Toch was het de thuisploeg die, geheel tegen de gang van het spel in, op voorsprong kwamen.  Mears baande zich een weg op rechts en bediende Giles Barnes.  Barnes legde af en Matt Oakley schoot door de benen van Brad Friedel zijn derde doelpunt van het seizoen binnen.  Even later had Derby zelfs dé kans op een dubbele voorsprong, maar Steve Howard kreeg Friedel vanop elf meter niet gevloerd.
 
De bezoekers bleven aandringen en dat resulteerde al zeer vlug in de gelijkmaker.  Bentley draaide vanop rechts voor, McCarthy plukte de bal mooi uit de lucht en knalde op doel.  Price bracht in eerste instantie wel nog redding, maar op de rebound van Santa Cruz had hij geen pasklaar antwoord.  De Paraguyaan knalde zijn achtste doelpunt in vijf wedstrijden binnen : 1-1.  Amper drie minuten later kreeg Blackburn wat het verdiende.  Bentley knalde vanop zo'n twintig meter droog binnen.
 
Na de herneming leek Derby toch wat te herleven en zowel invaller Benny Feilhaber als Kenny Miller testten de reactiesnelheid van Friedel.  De Rovers namen daarop opnieuw het heft in eigen handen en creëerden kans na kans.  Price dook eerst goed in de voeten van McCarthy en wat later tikte hij een kopstoot van Santa Cruz uit doel.   De Paraguyaan zag daarop nog een goede poging van de lijn gekeerd.

De blauwwitten bleven jagen op een derde doelpunt en Bentley knalde op het doelhout.  Aan de overkant maakte de thuisploeg amper iets klaar, maar doordat Blackburn verzuimde het af te maken bleef er toch wat spanning, maar Claude Davis kopte het enige kansje op de gelijkmaker naast.

Derby-manager Paul Jewell wond er na afloop weinig doekjes om : "We zijn gewoonweg niet goed genoeg, zo simpel is het".  "We staan laatste, scoren geen doelpunten, maar krijgen er wel om de oren, en dan krijg je natuurlijk klappen in deze competitie".  In het andere kamp stond een glunderende Mark Hughes.  "We spelen al weer een tijdje op hoog niveau, maar de resultaten bleven een beetje uit.  De zege doet natuurlijk deugd, maar eigenlijk hadden we vandaag veel ruimer kunnen en moeten winnen".