Analyse Resultaten enquête Voetbalkrant.com

Maarten Princen
Resultaten enquête Voetbalkrant.com
Foto: © SC

Zoals jullie vast en zeker zullen hebben opgemerkt stelde Voetbalkrant.com afgelopen week de mogelijkheid ter beschikking om enquête in te vullen over de site, waarin je dan je mening kon geven over onder andere, stijl, vindbaarheid, kwaliteit, etcetera.

Nu, een week later, hebben wij reeds enkele resultaten verwerkt en willen die samen met jullie delen. Er werden in totaal ongeveer 500 enquêtes ingevuld en door ons bestudeerd. Zoals jullie je misschien nog wel herinneren handelde de eerste vraag over het feit of Voetbalkrant.com al dan niet in een nieuw jasje gestoken moest worden. Hierover waren de meningen zeer verdeeld: ongeveer 56% van de stemmers wilt deze site innoveren terwijl een minderheid van 44% het niet nodig vindt om de site in een nieuw jasje te steken.

Een andere vraag die we stelden was de leesfrequentie van de binnenlandse en buitenlandse artikels. Hieruit konden we besluiten dat de binnenlandse berichten meer als dubbel zo veel gelezen worden dan de buitenlandse voetbalberichten. Maar liefst 63% van de lezers die de enquête invulden is jonger dan 30 jaar. De site wordt dus vooral bezocht door een relatief jong publiek. Ons publiek situeert zich ook grotendeels in Antwerpen. Van de 500 geënquêteerden wonen maar liefst 168 personen in de provincie Antwerpen. Op de tweede plaats volgt West-Vlaanderen (99 personen). Oost-Vlaanderen (78), Limburg (68) en Brabant (64) sluiten het rijtje af. De enquête bracht ook aan het licht dat 2% van de bezoekers van Voetbalkrant.com uit Nederland komt.

Tot slot konden wij ook concluderen dat de kwaliteit van onze artikels goed beoordeeld wordt door de meeste lezers: een gemiddelde van 7,1/10 werd de kwaliteit van Voetbalkrant.com toegewezen. De redactie is zich ervan bewust dat dit in de toekomst nog hoger zou moeten liggen en zal zich hiervoor inspannen.

Voetbalkrant.com bedankt nogmaals alle deelnemers. Ook de winnaars van enkele mooie prijzen zullen in de komende dagen bekend gemaakt worden en zullen een email ontvangen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties