FC Lebbeke
Sp. Petegem
Datum: 13/01/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Leider Petegem wint onverdiend bij Rapide
Gentil Dossche
| 0 reacties
Leider Petegem wint onverdiend bij Rapide
Foto: © SC

Schrikken en beven bij leider Petegem dat, vooral in de eerste helft, zijn meerdere moest erkennen in Rapide Lebbeke. Zoals vaker gebeurt, heeft een leidersploeg echter wat meer geluk dan een staartploeg.

Slechts met 2 afstandsschoten en zonder echt uitgespeelde kansen kon de buit worden binnengehaald.
 
De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en Tomas Suls liet een vrije trap van Jeffrey Van Rie van de borst springen. Gelukkig voor de thuisploeg kon Steven Vereeken nog wegwerken. Rapide nam dan het heft in handen en Petegem plooide. Lendert Putteman speelde Siemen Verhaegen vrij en Patrick De Man was kansloos (11’). De bezoekende goalie moest op al zijn eersteklasserervaring beroep doen op vrije trappen van Kevin Trienpont en een schot van Steff De Visscher (21’). Rieno Van Oost, volkomen uit de wedstrijd gehouden door Jonas Verhaegen, kon zich enkel tonen met een mooie krulbal op vrijschop. Tomas Suls ging gepast plat (33’). Kort voor de rust kreeg de thuisploeg 2 mooie kansen om de voorsprong te verdubbelen. Eerst kon Patrick De Man een schot van Siemen Verhaegen, op pass van Tim Vierbergen, met de voet wegwerken (41’). Een minuutje later bleef de halfgehaakte Lendert Putteman voldoende overeind om Kevin Trienpont aan te spelen. De plaatsbal kon nog net van de lijn worden geveegd.
 
Ook na de rust bleven de leiders de tegenaanval hanteren. Rieno Van Oost glipte door de buitenspelval maar zijn lobbal was ondermaats (48’). Met enige bijval kwam Petegem dan toch langszij toen Jeffrey Van Rie een afvallende bal in één tijd binnenknalde (50’). Rapide reageerde en Patrick De Man kon slechts met de vingertoppen een kopbal van Jonas Verhaegen onschadelijk maken (57’). Aan de overzijde was doelman Suls bij de pinken op een snelle uitbraak van Rieno Van Oost (66’). De bezoekende portier had een knappe save nodig toen Tim Vierbergen achteruit legde voor Kevin Trienpont (68’). Geluk en tegenslag liggen vaak in een klein hoekje. David Welvaert vlamde een terugkaatser van op zo’n 25 meter in de winkelhaak (74’). Een scherpe hoekschop van Kevin Trienpont draaide voorbij iedereen maar ook centimeters naast de paal (76’). Sterkhouder Jeff De Visscher bleef zijn maats naar voren sturen en trainer Vermoesen bracht nog 3 verse krachten in. Meer dan steriel overwicht kon de thuisploeg echter niet meer afdwingen.
 
Zondag aanstaande staat voor Rapide de belangrijke uitwedstrijd naar Waarschoot op het programma. Petegem is gastheer voor JV Kruibeke.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Koen Baetens, Jonas Verhaegen, Steven Vereeken, Kevin Scheerlinckx, (83’ Dimitri Dhondt), Jeff De Visscher, Tim Vierbergen (77’ Rosenilton Torres), Steff De Visscher (80’ Stefan Van Holsbeeck), Siemen Verhaegen, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Koen Mathys
 
Sparta Petegem: Patrick De Man, Davy De Martelaere (22’ Jens Ottevaere), Dominiek Colpaert, Kevin Bollé, Kristof De Rho, Sebastien De Cooremeter, David Welvaert, Olivier Verschuere, Rieno Van Oost, Jeffrey Van Rie, Stijn Desmet. Res: Wauter Hellebuyck, Pieters Coddens, Kevin Bonte
 
Doelpunten: 11’ S. Verhaegen 1-0; 50’ Van Rie 1-1; 74’ Welvaert 1-2
 
Gele kaarten: 14’ De Martelaere, 39’ Colpaert, 85’ Desmet, 85’ J. De Visscher, 90’ Verschuere