Club wint, Genk en Gent in evenwicht

Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft de zegereeks van Germinal Beerschot weten af te stoppen. De Bruggelingen beleefden een erg moeilijke avond, maar wonnen met geflatteerde 3-0 cijfers. Racing Genk en AA Gent hielden elkaar met 3-3 in evenwicht in het Fenixstadion.

De verwachting was dat Club Brugge het lastig zou krijgen met Germinal Beerschot, en zo geschiedde ook. Blauw-zwart werd in de eerste helft overspoeld door de bezoekers, maar een andermaal uitstekende Stijn Stijnen kroonde zich nog voor de rust tot de matchwinnaar. Een tactische ingreep van Jacky Mathijssen deed de wedstrijd helemaal kantelen. Club Brugge domineerde de tweede helft en scoorde in tien minuten tijd drie keer: eerst was er de openingstreffer van Karel Geraerts, daarna duwden ook Ivan Leko en Jeroen Simaeys er nog eentje binnen. Club blijft zo ook na de negentiende speeldag leider in de Jupiler League.

Racing Genk moest thuis absoluut winnen van AA Gent, maar geraakte niet verder dan een gelijkspel. Toch werden de supporters verwend, want beide ploegen scoorden elk drie keer. Barda bracht de thuisploeg al gauw op voorsprong, maar Foley en Ruiz zorgden alsnog voor een 1-2 ruststand. In de tweede helft zorgde Toth al gauw voor de gelijkmaker. Na een strafschopfout van Jonas De Roeck, die rood kreeg, werd het zelfs 3-2 via Barda. Een tienkoppig Gent vocht echter terug en scoorde in de slotfase alsnog de gelijkmaker via Foley. De Buffalo's kwamen zelfs nog dicht bij de overwinning, maar het bleef 3-3.

Onderin won KV Mechelen het degradatietreffen tegen Bergen. Björn Vleminckx was met twee doelpunten de gevierde held. Ook Dender deed een goede zaak in de strijd tegen de degradatie. Roeselare werd immers met 2-1 opzij gezet. De Petter opende de score, maar vlak voor rust maakte Akgül gelijk. Een owngoal van Oliseh leverde de thuisploeg alsnog de drie punten op.
Charleroi - Westerlo eindigde op een 1-1 gelijkspel. Het was zowaar Cyril Théréau die de Karolo's op voorsprong bracht, tien minuten voor het einde tekende Mennes voor de gelijkmaker. Moeskroen - Sint-Truiden ten slotte eindigde op een scoreloos gelijkspel. Zondagavond trekt Anderlecht nog naar Lokeren, terwijl Standard op bezoek mag bij Brussels.