Stadion: Stade Yvan Georges
Lierse geeft voorsprong uit handen
viki meeuwis

Lierse trok gisterenavond naar Virton. Chris Janssens was terug van de partij na een schorsing maar begon op de bank. Seth De Witte speelde linksback ten nadele van Vanderzijl Charlie Miller droeg de aanvoerdersband.

Lierse ging al vroeg op voorsprong na een vrije trap van Rimkus dus door Ernandes in doel gekopt werd. De bezoekers begonnen dus vrij goed aan de wedstrijd.
Iets voor het kwartier om was moest Vanderjeugt zich reppen voor een voorzet van Belhocine. Lierse kreeg weer een goede kans via een hoekschop van Rimkus maar uiteindelijk wisten ze bij Virton de bal weg te werken. Ernandes haalde nog uit met een schot vanop de tweede lijn maar de bal ging naast het doel.
Iets voor het half uur viel Vleminckx geblesseerd uit en nam Vanderzijl zijn plaats in. Kort daarop wist Jarju voor de 2-0 te zorgen. Bij Virton werd ondertussen een wissel doorgevoerd, Vandensande werd van het veld gehaald ten voordele van Schumacher. Het offerde zo een verdedigende middenvelder op voor een flankspeler. Net voor de rust kwam Virton gevaarlijk voor de dag door een goede vrije trap van Bendaha waar Vanderjeugt naast greep. Gelukkig voor Lierse kon De Witte de bal wel onschadelijk maken.

Een vijftal minuten na de rust wist Schumacher de Lierse verdediging te passeren en de bal in doel te trappen, zo bracht hij de stand op 1-2. Het scheelde niet veel of enkele minuten later kon diezelfde Schumacher bijna de 2-2 maken na een zwakke verdedigingspoging bij Lierse. De bal ging echter net naast. Virton kwam nu duidelijk beter voor de dag en Vanderjeugt liet een geweldige save zien na een harde knaller van Bendaha. Jurgen Cavens kreeg nog een kleine kans na een voorzet maar kon er net niet bij om te kunnen koppen. Cavens verliet even later het veld met een lichte blessure waarna Herman Helleputte Chris Janssens het veld opstuurde.

Virton kreeg een hoekschop toegewezen waarna Belhocine de bal met het hoofd in doel wist te werken, de 2-2 was dus een feit. Een duel op het middenveld leverde Dupuis en Jarju beiden een gele kaart op, terwijl aan de zijnlijn ook de trainers ook niet passief bleven toekijken en met elkaar in een heftige discussie traden.

De incidenten bleven zich opstapelen even later ging Dupuis neer na een vermeende fout van Charlie Miller wat de gemoederen nog meer ophitste. Uiteindelijk moest Miller met een rode kaart het veld af. Lierse moest dus nog een kwartier met tien man verder. Vijf minuten later echter stonden beide teams met tien op het veld toen ook De Rosario een rode kaart kreeg na protest en het wegtrappen van de bal. Lierse kreeg nog een penalty toegewezen voor een eerder lichte fout op Jarju. Die strafschop werd door Chris Janssens niet in maar over het doel getrapt. Zo eindigde de wedstrijd waarin beide ploegen elk min of meer controle hadden over een helft in een gelijkspel.