Genk bereidt transferoffensief voor

Nico Wieme
| 0 reacties
Genk bereidt transferoffensief voor
Foto: © SC

In de wandelgangen van de Cristal Arena komt de transferbedrijvigheid stilaan op gang. Racing Genk wil nog voor het verstrijken van de deadline donderdagnacht enkele transacties ondernemen.

Na het doorsturen van Gonzague Vandooren en Mohamed Dahmane naar de C-kern ziet het ernaar uit dat de Genkse A-selectie nog verder gefilterd zal worden. Mogelijk verlaat Ivan Bosnjak (tijdelijk) de vicekampioen. Genk zou de Kroaat, op de dool na zijn kruisbandoperatie, graag verhuren. “Maar enkel als we een waardig alternatief vinden en voorlopig ziet dat er slecht uit”, aldus sportief directeur Willy Reynders in Het Laatste Nieuws. Bosnjak zelf reageert ontgoocheld: “Ik kreeg een signaal van de trainer dat hij niet meer op mij rekent. Ik wil weg.” De Duitse tweedeklasser FC Köln zou belangstelling tonen voor de spits.
 
Naast Bosnjak zit ook Faris Haroun op de wip. De middenvelder ontkende zaterdag niet dat AA Gent wel eens zijn laatste match in Limburgse loondienst zou kunnen geweest zijn. “Wij praten met enkele buitenlandse clubs, maar ook met één Belgische”, laat Harouns zaakwaarnemer, Didier Frenay optekenen. “De onderhandelingen verlopen niet gemakkelijk, maar toch hopen we de beste oplossingen te bekomen voor alle partijen. Ook voor Genk.” Frenay wil niet zeggen welke clubs interesse tonen. Reynders wacht rustig af in dit dossier. “Wij hebben afspraken gemaakt met Haroun. We hopen dat die gerespecteerd worden.”
 
De sportieve commissie van de Limburgers beslist vandaag ook of Genk nog op zoek gaat naar een linksachter. De enige overgebleven back, Tiago Silva, viel met een spierscheur uit en is vijf weken onbeschikbaar. Buiten de rechtsvoetige Igor Lolo heeft trainer Hugo Broos geen enkel alternatief. Tomislav Mikulic verkaste naar Dinamo Zagreb, de verbannen Vandooren hoeft niet op gratie te rekenen en Wouter Vandermieren wordt verhuurd aan VC Westerlo. “Als we beslissen een nieuwe linksback aan te trekken, kan het snel gaan”, beweert Reynders. “We hebben alle gegevens van die ene speler die we al even op het oog hebben.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties