Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade communal des Bas-prés
Driepunter voor Lierse in Namen
Ronny anthonis

Namen kon op eigen veld tegen Lierse nooit echt een vuist maken. De ploeg uit Lier kwam zonder resem gekwetste basisspelers aan de aftrap maar hield goed stand. Het werd vroeg 0-1, in de slotfase kreeg De Witte nog rood maar de uitslag wijzigde niet meer.

Lierse moest ondermeer Cavens, Peeters, Miller en topschutter Jarju missen. Chris Janssens en Kane Develer stonden weer in de basis, net als doelman Vanderjeugt. Bij Namen kwam aanwinst Jovial aan de aftrap.

Al na vier minuten mocht Lierse juichen in het koude Namen. Lorenzo Rimkus trapte al na vier minuten Lierse op voorsprong. Namen zat in de eerste helft goed in de match en kon via Jovial en Beersaers enkele kansjes versieren. Lierse kon daar enkel via Develer iets tegenoverstellen maar hij verkwanselde tot twee keer toe een reuzekans. Aan de overkant dan weer kwam Nzuzi ook tweemaal bijna tot scoren. Zijn tweede kans was de grootste van de wedstrijd tot dan toe, na een corner kwam de bal in de kluts plots in zijn voeten maar Nzuzi verzuimde van kortbij de gelijkmaker tegen de netten te prikken.

De tweede helft begon gezapig met weinig kansen langs beide kanten. Een ingevallen Ventose mocht dan alleen op Habran af. De Namense goalie, die trouwens altijd wel voor wat spectakel te vinden is, wierp zich met gevaar voor eigen leven doch efficiënt op de bal. Lierse kwam dan op 0-2 via Frans maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd na een duwfout op Habran. Net op het moment dat Namen beter in de match kwam kreeg Seth de Witte van Lierse rood na spuwen. De scheidsrechter liet lang overspelen en op een corner in de 94ste minuut was het zowaar doelman Habran die zijn collega-doelman bijna verschalkte. De kopbal van de Namense goalie werd gepakt door die van Lierse, zo bleef het 0-1.