RC Genk gaat onverwijld door met Broos

Mathias Dumarey
| 0 reacties
RC Genk gaat onverwijld door met Broos
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Vanavond is het in Genk crisisberaad na de 1-3-nederlaag gisterenavond tegen Germinal Beerschot. Het is haast zeker dat de Limburgers naast Europees voetbal zullen grijpen. Trainer Hugo Broos moet alvast niet voor zijn job vrezen.

Vandaag had Hugo Broos een gesprek met RC Genk-voorzitter Harry Lemmens. De Brabander kreeg snel te horen dat hij mag blijven. Na de 5-1-nederlaag eerder dit jaar bij Cercle Brugge kreeg Broos ook al het vertrouwen van het bestuur. Toen werden spelers Gonzague Vandooren en Mohamed Dahmane gestraft.

"Er zijn genoeg bewijzen, ook dit seizoen, van clubs die hun trainer ontsloegen maar waarna het ook niet beter gaat. En kijk ook maar eens naar Germinal Beerschot. Zij besloten toen ook in een moeilijke periode om het vertrouwen uit te spreken in de trainer (Harm Van Veldhoven, red)", aldus Lemmens op Sporza Radio.

"Ik heb vandaag met de coach gesproken omdat ik zijn strijdvaardigheid wilde testen. Wel, Hugo Broos is een heel strijdvaardig man. Het is nu zijn taak om de kopjes vrij te maken en komend weekend in Westerlo punten te gaan pakken", aldus de Genk-preses.

In Genk zullen ze alleszins alles wedstrijd per wedstrijd gaan bekijken. Of Broos nu iedere week geëvalueerd zal worden, wilde Lemmens niet zeggen. "Wat telt is dat er een voetbalploeg op het veld staat en dat ons voetbal verbetert. Hugo heeft mij verzekerd dat hij daar met zijn staf zal aan werken. Praatsessies gaan we niet meer houden. Dat deden we al tijdens de winterstage. Nu moet er gewoon keihard gewerkt worden", besluit Lemmens met een wijze raad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties