Belgen, alleen goed voor het scheidsrechtersblad?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Belgen, alleen goed voor het scheidsrechtersblad?
Foto: © SC

Opleiding van de jeugd is meer dan ooit een belangrijk aspect in het moderne voetbal. Dat werd woensdagavond nogmaals bevestigd met de komst van Bordeaux in het Astridpark. De Franse club toonde het belang van een goede opleiding.

Jonge Fransen als Obertan (18) en Ducasse (20) zijn technisch veel beter onderlegd dan hun Belgische leeftijdsgenoten. Tom Boudeweel en Jan Van Winckel brachten het heikele punt in Belgisch voetballand nogmaals aan de oppervlakte met de uitgave van Voetbal Special nr. 2, een editie die volledig gewijd is aan het belang van het jeugdvoetbal. Want Belgische voetballers worden nog te veel gebruikt om het scheidsrechtersblad te vullen, dixit Tom Boudeweel.
 
Met de hulp van specialisten als Werner Helsen en Foppe De Haan leggen ze alle belangrijke aspecten voor een jonge voetballer bloot. Wat is bijvoorbeeld het voordeel van een speler die in augustus is geboren ten opzichte van zijn voetballende collega die in mei het levenslicht zag?
 
Blessures vermijden
 
Wat is verder het belang van sportvoeding voor jongeren en hoe onderscheidt je een talentvolle voetballer van een gemiddelde speler? Jan Van Winckel biedt ons ook een ruimere blik op hoe we aan onze lichaamsstabiliteit kunnen werken, een goede manier om onnodige blessures te vermijden.
 
Rudi Diels, trainer van Kim Gevaert en da nationale aflossingsploeg 4 x 100 meter, geeft nuttige sprinttips en Anna Noë, bondscoach van de Belgische vrouwen, legt het vrouwenvoetbal bloot. “Vrouwen leggen op een voetbalwedstrijd evenveel afstand af als mannen”, aldus Noë.
 
Voetbalkrant schenkt 10 exemplaren weg van dit boek. Wil je één exemplaar van Voetbal Special nr.2 winnen, dan moet je meedoen aan de Voetbalkrantwedstrijd. SMS het antwoord op volgende vraag naar 3378 met volgende vermelding: ‘Ye + gebruikersnaam + het juiste antwoord (A,B of C). Deelname kost slecht 0,50 euro. De winnaars worden einde februari bekend gemaakt.
 
Wanneer werd Vincent Kompany geboren?
 
  1. april
  2. augustus
  3. november
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties