Sporting zet eerste stap richting kwalificatie

Kevin Vanbuggenhout

Sporting Lissabon en FC Basel gingen de strijd aan om een plaatsje in de achtste finales van de Uefa Cup. Sporting wou op eigen veld al een mooie bonus bijeen voetballen.

Basel had natuurlijk ook recht om in zijn kansen te geloven en de eerste dreiging kwam ook van de bezoekers. Na een hoekschop van Carlitos kreeg Ergic de bal niet tussen de palen. Bij de eerste echte aanval van Sporting Lissabon was het meteen raak. Romagnoli zette voor vanop links en Vukcevic knalde in de linkerhoek binnen: 1-0. FC Basel liet niet begaan en bleef nog een tijdje goed meespelen. Maar langzaam maar zeker creëerde Sporting een zeker overwicht en werd de voorsprong gerechtvaardigd. Aan de rust stond het nog steeds 1-0.

In de eerste helft maakte Sporting Lissabon uit zijn eerste kans meteen een doelpunt en de geschiedenis herhaalde zich na de pauze. Het was alweer Vukcevic met de knappe afwerking. Na een voorzet van aan de rechterkant van Moutinho knalde Vukcevic de bal in de linkerbovenhoek. Basel moest nu wel op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar de beste kansen bleven voor Sporting. Abel kwam ook al eens dicht bij een doelpunt. In het slotkwartier ging Basel toch nog aandringen, echter tevergeefs. Sporting Lissabon won met 2-0 en deed zo dus al een goede zaak met het oog op de terugwedstrijd. Al is Basel nog niet volledig uitgeteld.