Hasi moet straks kiezen

Hasi moet straks kiezen
Foto: © SC

Eergisteren verklaarde Kosovo zich onafhankelijk. De nieuwe staat wil binnenkort ook interlands gaan spelen, en dat betekent dat enkele spelers zullen moeten kiezen.

Kosovo verklaarde zich zondag eenzijdig onafhankelijk van moederland Servië. De nieuwe staat zal binnenkort wellicht een kandidatuur tot lidmaatschap bij de FIFA indienen. Dat lidmaatschap zal niet van vandaag op morgen toegekend worden, maar eens het gebeurt, zullen enkele spelers wel moeten kiezen.

Zo zijn er heel wat Albanese Kosovaren die nu nog voor Albanië voetballen. Eens Kosovo officieel lid van de FIFA wordt, zullen die spelers de kans krijgen om de keuze te maken tussen Kosovo en Albanië. Dat geldt ook voor Besnik Hasi, geboren in Kosovo, maar uitkomend voor Albanië. De speler van Cercle Brugge zal straks dus een keuze moeten maken uit één van deze twee landen. Tenzij hij tegen dan al gestopt is met voetballen natuurlijk, want Hasi is niet meer bij de jongsten. Of hij moest bondscoach willen worden natuurlijk.
In het verleden speelde Hasi niet alleen officiële interlands met Albanië, maar ook onofficiële oefenwedstrijdjes met Kosovo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties