Hugo Broos trainer af bij Racing Genk

Steven Bologne
| 66 reacties
Hugo Broos trainer af bij Racing Genk
Foto: © SC

De nederlaag tegen Sint-Truiden op vrijdagavond heeft het hoofd gekost van trainer Hugo Broos. Beloftentrainer Ronny Van Geneugden neemt tijdelijk zijn plaats in tot een opvolger gevonden is.

Zaterdagmorgen hebben het bestuur van KRC Genk en trainer Hugo Broos in onderling overleg besloten om een einde te maken aan de samenwerking. De historische nederlaag tegen Sint-Truiden, de kanaries wonnen in het verleden immers nooit in Genk, was de druppel die de emmer deed overlopen. Genk is aan een zwak seizoen bezig met een recente 2 op 21 tot gevolg, en staat momenteel op een achtste plaats in het klassement met slechts 31 punten. Het kon bovendien nog maar acht keer winnen dit seizoen.
 
De supporters eisten al langer het ontslag van hun trainer, het bestuur sprak telkens nog haar vertrouwen uit in haar coach. Tot vanmorgen. Hugo Broos was aan zijn derde seizoen bezig als trainer, vorig seizoen werd hij nog vicekampioen en werd hij verkozen tot trainer van het jaar.
 
Huidig beloftentrainer Ronny Van Geneugden neemt tijdelijk het roer over. De Limburgers laten ook weten dat ze over deze gezamelijke beslissing voorlopig geen verdere verklaringen wenst af te leggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties