Datum: 24/02/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL zwaar onderuit tegen KVSK United
Niels Hendriks
| 0 reacties
OHL zwaar onderuit tegen KVSK United
Foto: © SC

OH Leuven ging op eigen veld zwaar onderuit tegen concurrent KVSK United. De efficiënte Noord-Limburgers wonnen met 1-4 en springen over OHL naar een derde plaats. Met 15 op 15 zetten ze hun opmars verder.

De onderlinge duels van OHL en United hebben al heel wat geschiedenis en ook nu was de partij tussen beide jonge fusieclubs er één met veel inzet. OHL stond derde in het klassement, United vijfde. De winnaar zou dus een uitstekende zaak doen voor de eindronde en maakte tevens nog steeds een kans voor de titel. Bij de thuisploeg kwam Joeri Vastmans terug in de ploeg, Toon Vervoort kreeg voor het eerst een plaats in de startende elf. Bij United, dat een 12 op 12 pakte in de vorige weken, keerde alleen Wim Raymaekers terug in de ploeg.
 
De beste start was voor OHL en de eerste kans kwam er via Vervoort. Maar hij zag zijn kopbal via doelman Muyters tegen de lat belandden, ook de herneming kreeg de debutant niet tegen de netten. OHL bleef de bezoekers wegdrukken, Baghdad kopte een vrije trap van Matton naast. Na het openingskwartier was ook United gevaarlijk toen het schot van Scheelen door Boyen uit zijn doel geranseld werd. OHL bleef echter de betere ploeg en na 18 minuten verscheen Vervoort opnieuw alleen voor Muyters, ditmaal besloot hij naast. Maar de verdiende 1-0 kwam er op het halfuur toch toen Toni Brogno zich knap vrij kapte en op Muyters besloot, de United goalie duwde de bal echter in eigen doel. Maar het lukte OHL niet om met een voorsprong de rust in te gaan. Op aangeven van Scheelen maakt Kevin Oris er vijf minuten na de openingstreffer 1-1 van. Dezelfde Oris was vlak voor rust zelfs nog dichtbij de 1-2. Met deze 1-1 ruststand kon men bij OH Leuven niet tevreden zijn, zij hadden immers de wedstrijd al kunnen beslissen.
 
Na de koffie werd Oris met een gebroken neus vervangen door Jochen Janssen. United kwam ditmaal wel sterk uit de kleedkamers. Een lang gesponnen aanval werd door Franck afgewerkt, maar Boyen kon zijn ploeg met een ultieme save van een achterstand behoeden. Aan de overkant miste Matton. Net voor het uur kopte Janssen terug op Van de Weyer die met een knappe volley Boyen verschalkte, 1-2. de manschappen van Cosey gingen opzoek naar de gelijkmaker maar moesten hierdoor veel ruimte weggeven. De ingevallen Pereira kon hier optimaal van profiteren, hij maakte er 1-3 van. De ontlading bij de Braziliaan, die terugkeerde na enkele weken blessureleed, en de meegereisde United-fans was groot. Pereira miste even later nog de 1-4, maar die kwam er uiteindelijk toch toen Janssen de bal kon klaarleggen voor Pereira die de overdreven 1-4 cijfers op het bord zette. De invallers beslissen zo de wedstrijd in het voordeel van United, het is uiteraard een luxe als je spelers als Pereira en Janssen nog van de bank kan halen.
 
Tot vorig jaar was OHL nog het zwarte beest van KVSK United. Twee seizoenen geleden verloor United immers nog te titel in Leuven. Maar sinds Guido Brepoels van OHL naar Lommel trok liggen de zaken anders. In de heenmatch werd het immers ook al 4-0 voor de mannen van Brepoels.