De Coninck dan toch sportleider KSV Roeselare

Nico Wieme
| 9 reacties
De Coninck dan toch sportleider KSV Roeselare
Foto: © SC

Wim De Coninck wordt dan toch sportleider bij eersteklasser KSV Roeselare. De tv-analist volgt vanaf 10 mei Hans Galjé op, die in januari opstapte omdat hij het werk had onderschat.

KSV Roeselare hengelde al een tijdje naar de diensten van Wim De Coninck als opvolger voor de opgestapte Hans Galjé. De voormalige keeper hield echter telkens de boot af omdat hij die job niet kon combineren met zijn analistenwerk voor Belgacom TV.
 
Als doelman verdedigde De Coninck de kleuren van KSV Waregem, R. Antwerp FC, AA Gent en Anderlecht, waar hij voornamelijk de bank warm hield. In 2000 waagde de ex-doelman zijn eerste stappen als trainer. Hij nam Eendracht Aalst onder zijn hoede. Na zijn ontslag bij de Ajuinen, stond hij even aan het roer van Antwerp, maar ook dat werd geen onverdeeld succes.
 
Ondertussen had het praatgrage voetbaldier de weg naar de tv-studio gevonden. De Coninck schoolde zich om tot voetbalanalist en verzorgde analyses op Canal+, VT4 (WK 2006) en momenteel bij Belgacom TV.
 
De Coninck treedt bij Roeselare in de voetsporen van twee andere ex-doelmannen. Tot vorig jaar nam Luc Devroe, huidig sportleider bij Club Brugge, die functie waar. Devroe werd opgevolgd door Hans Galjé, maar de voormalige jeugdcoördinator van Club Brugge moest toegeven dat hij “de intensiteit van de functie onderschat had”.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties