Defour drie weken aan de kant

Anthony Van der Planken
| 34 reacties
Defour drie weken aan de kant
Foto: © SC

Standard zal Steven Defour wellicht zo'n drie weken moeten missen. Dat bleek na onderzoek van de blessure die de Gouden Schoen maandagmiddag opliep.

Defour zal dus toch langer out zijn dan gisteren werd gehoopt. De middenvelder blesseerde zich gisterenmiddag tijdens een onschuldig duel aan de schouder. 's Avonds klonk het dat Defour wellicht volgende week weer fit zou zijn, maar dat blijkt een iets te positieve inschatting.

Onderzoek bracht immers aan het licht dat Defour een scheurtje aan de ligamenten van zijn schouder opliep. Dat komt wellicht neer op een inactiviteit van zo'n drie weken. Met wat geluk kan dat minder zijn, maar ook een langere revalidatieperiode wordt niet uitgesloten.

In ieder geval mag Defour wel blijven meetrainen. Hij moet echter alle contact vermijden en kan daardoor geen wedstrijden spelen. Zo mist Defour wellicht de competitiewedstrijden tegen Sint-Truiden, Germinal Beerschot en Bergen én het eerste deel van het bekertreffen met AA Gent.

De blessure van Defour is een serieuze opdoffer voor Standard. De Gouden Schoen was immers net terug uit blessure en toonde zich in de wedstrijden tegen Cercle Brugge (4-0) en Westerlo (1-3) meteen uiterst belangrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties