Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Lierse stopt winning streak KVSK United
Niels Hendriks

Het is KVSK United niet gelukt om zijn achtste zege op rij te boeken. Op eigen veld verloor het van een efficiënter Lierse met 0-1. Meteen ook de eerste thuisnederlaag van de Limburgers dit seizoen.

Bij United geen Harald Pinxten centraal achterin, hij geraakte niet fit voor dit belangrijk duel. Maar de thuisploeg startte wel het sterkst. Eerst trapte Scheelen op Van der Jeugt en Oris knalde naast. Na 25 minuten was Scheelen te verrast om een voorzet van Van de Weyer binnen te koppen. Maar ook Lierse kon via de counter er enkele keren gevaarlijk uitkomen. Jarju en Wahed konden de kansen echter niet benutten. Maar de beste kansen bleven voor United, Scheelen trapte maar net naast de winkelhaak en Oris zag zijn vrije trap door Van der Jeugt uit doel geranseld. De laatste kans voor rust was voor Marc Eberlé, ex-Lierse. Hij zag zijn schot na een knappe actie vanop links op de doelpaal belandden. Zo bleef het 0-0 aan de rust.

Na de koffie was het Lierse dat sterk uit de startblokken kwam. Na amper een halve minuut trapte Jarju op de paal. Maar vijf minuten was het toch raak vanop de counter, Wahed kon Jarju bedienen die makkelijk de 0-1 tegen de netten kon trappen. Dezelfde Jarju was nog dichtbij de 0-2, doelman Muyters hield zijn ploeg echter in de wedstrijd. United kwam er terug wat door en ging terug op zoek naar een doelpunt. De Koninck zag zijn schot door een verdediger geweerd en een knal van Van de Weyer werd door Van der Jeugt gered. Even later had opnieuw Van der Jeugt een knappe save nodig om Scheelen van een doelpunt te houden. Vlak voor tijd kreeg de ingevallen Jochen Janssen nog een kans, maar de absolute uitblinker van de avond, Van der Jeugt, kon dit opnieuw verhinderen.

Zo wint Lierse gevleid aan de Gestelsedijk met 0-1 en stop het de winning streak van KVSK United. Het geluk dat de mannen van Guido Brepoels de vorige weken wel aan hun zijde hadden viel nu tegen. Lierse is na deze zege nog niet helemaal uitgeteld voor de eindronde.