Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse te zwak voor Tubeke
Ronny anthonis

Lierse kon op eigen veld nooit een vuist maken tegen een sterk georganiseerd Tubeke. Het werd uiteindelijk 0-2 voor de bezoekers. Lierse mag stilaan een kruis over de eindronde maken.

Al na luttele seconden kon het al 0-1 zijn. Na een blunder in de Lierse-defensie kwam Njock alleen voor Vanderjeugt die nog net de bal uit de voeten van de spits kon halen. Tubeke drukte de thuisploeg constant op eigen helft en was vooral gevaarlijk op hoekschoppen. De boomlange spitsen Njock en Mununga haalden hieruit duidelijk voordeel. Het was echter David Vandenbroeck die Tubeke op voorsprong bracht, vanuit een hoekschop. Chris Janssens, toch de sterkste kopper van Lierse, was op dat moment voor verzorging in de kleedkamer. Lierse was in de eerste helft in totaal slechts vijf minuten gevaarlijk en dat net na de vroege tegengoal.

Eerst was er een betwistbare strafschopfase, later raakte Jarju de paal na een klutsbal. Even voordien waren het Janssens en Miller die doelman Berghmans testten met een kopbal. Verder was het huilen met de pet op voor Lierse dat niet voorbij de dubbele muur van Tubeke raakte. Zonder zelf echt goed te moeten spelen, maar wel uitgaande van een snelle opbouw kwam Tubeke op het half uur 0-2 voor. Mununga was dit keer de afwerker.

Aan de rust had Lierse-coach Helleputte al twee vervangingen gedaan, vroeg in de eerste helft mocht Vleminckx al gaan rusten, tijdens de rust mocht ook Ernandes in de kleedkamer blijven. Hun vervangers waren Vanderzyl en Omar Yassin. Langs de kant van Tubeke kreeg Neels net voor de rust nog een rode kaart na handspel en blijvend protest. De thuisploegkwam iets sterker voor de dag in de tweede helft maar tot echte kansen kwam het niet. Het was echter Tubeke dat op de counter voor de meeste dreiging kon zorgen.

Twintig minuten voor tijd werd bij Lierse Bojovic met een tweede gele kaart uigesloten. In de slotfase tikte Janssens nog een bal tegen de lat en werd een poging door een Tubeke-verdediger van de lijn gehaald. Twee van de weinige lichtpunten in een hele bleke partij van Lierse dat nu de einderonde waarschijnlijk wel definitief mag vergeten. Tubeke liet nog maar eens zien dat ze nog ambitie in de titel hebben. Lierse kon nooit door de defensieve gordel van Tubeke breken die heel vlot overschakelde op een efficiënte counter.