De Roeck: 'Slecht voetballen en ons kwalificeren'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Roeck: 'Slecht voetballen en ons kwalificeren'
Foto: © SC

Jonas De Roeck mocht na KV Mechelen – AA Gent terugblikken op een degelijke tweede helft. “De ontgoocheling in het resultaat is toch groter”, relativeert de Antwerpenaar in Oost-Vlaamse loondienst.

Tegen Sint-Truiden zat De Roeck nog in de basiself van Trond Sollied, maar in Mechelen moest de verdediger tevreden zijn met een plaats op de bank. “Het is nooit leuk om naast de ploeg te vallen”, aldus De Roeck. “Maar ik ben blij dat ik mocht invallen en ben tevreden over mijn eigen wedstrijd. Maar de ontgoocheling in het resultaat overheerst.”
 
Dinsdag moet AA Gent zijn seizoen zien te redden met kwalificatie voor de bekerfinale. “Het maakt me niet uit hoe we ons plaatsen. Van mij mogen we ons slechtste voetbal van het seizoen spelen en toch doorgaan. De kwalificatie is het belangrijkste. We moeten onze kop ervoor leggen.”
 
Een mentaliteit die de laatste weken ontbrak bij de Buffalo’s. “We zijn wel gemotiveerd”, verdedigt De Roeck zich. “Maar het komt er gewoon niet uit. Het draait de laatste weken moeilijk en dat kruipt in het kopke.” Benieuwd of Sollied de spelershoofden tegen dinsdag vrij kan maken van alle zorgen of de Oost-Vlaamse club dreigt een mooi seizoen glansloos af te sluiten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties