tieKVK Tienen
lomLommel SK
Datum: 20/04/2008 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Bergestadion
KVK Tienen net te sterk
filip broos
| 0 reacties
KVK Tienen net te sterk
Foto: © SC

In een voor beide ploegen belangrijke wedstrijd haalde Tienen het uiteindelijk met 2-1 van KVSK United.

De wedstrijd begon aan een gezapig tempo en beide ploegen bleken te genieten van hun zondag. Toch was het United dat het eerst zijn neus aan het venster stak met een kopbal van Vandeweyer maar de bal ging over het doel. De suikerjongens dreigden een eerste maal na ruim een kwartier en meteen kon er gevierd worden. Vandeput zette de bal voor, de bal bleef in de verdediging steken en Vanarwegen liet deze kans niet onbenut, 1-0. Het volgende half uur viel er weing te beleven in deze wedstrijd, het was zowaar een eindeseizoenswedstrijd.
Net voor de rust werden de toeschouwers opgeschrikt toen na een hoekschop Oris aan de tweede paal werd vergeten, hij mocht vrij de bal controleren en schieten op doel maar Schuermans en Vandeput redde de meubelen voor de thuisploeg. Rusten dus met een 1-0 stand in een flauwe eerste helft langs beide zijden.

United kwam gemotiveerd uit de kleedkamer maar die motivatie bleek al na vijf minuten weg bij Oris toen die de uitbrekende Lacroix neerhaalde. Oris kreeg meteen zijn tweede geel van de namiddag en United moest met 10 man verder.

Na een uur spelen begon de thuisploeg langzaam het laken naar zich toe te trekken al bleef het opletten voor de tegenaanval. Konon werd op rechts door de buitenspelval geloodst, maar zijn voorzet werd door de aanschuivende Belme aan de tweede paal naast getikt. United reageerde via de mooiste aanval van de wedstrijd maar janssen kopte de gelijkmaker voorlangs. Tienen bleef nu doorgaan met het kansen missen, uitblinker Belme begon aan een actie die hij besloot met een schot in het zijnet. Even later was het Bogaerts die door de buitenspelval werd geloodst, hij ging door tot op de achterlijn en zette de bal voor tot in het strafschopgebied waar Vandecauter kon afdrukken. Deze zag zijn schot afgeblokt worden door Muyters waarna de bal caprioleerde tot in de voeten van de ingevallen Polfliet, maar ook zijn poging werd onschadelijk gemaakt door de bezoekende doelman. De keeper van United hield zijn ploeg in de running maar maakte toch een fout toen hij de bal slecht onzette recht in de voeten van de allenstaande Polfliet maar deze laatste aarzelde te lang om te schieten op doel. Het bleef 1-0 maar niet lang want op de tegenaanval  scoorde United wel, een voorzet vanop rechts werd door de eveneens ingevallen Brouwers binnengekopt. 
United wilde meer en ging voluit voor de winningoal maar Beyens zag zijn schot gestopt worden door een secuur keepende Schuermans. Toch was het Tienen dat met de volle buit ging lopen, na een één twee tussen Da Silva en Polfliet werd deze eerste in de zestien onder uit gelopen, strafschop. Meteen een kolfje naar de hand van De Pauw die zijn ploeg de drie punten bezorgde vanop de stip.

Zo won Tienen deze wedstrijd die gezien de andere resultaten absoluut moest gewonnen worden. Voor Tienen wachten er nog twee wedstrijden dit seizoen, nu woensdag maken ze de verplaatsing naar Namen. 
United had gezien de resultaten van vandaag zeker kunnen zijn van de eindronde maar het mocht niet zijn voor United. Ook voor hen resten er nog een aantal wedstrijden waarin verwacht worden dat zij zich daarin kunnen plaatsen voor die eindronde.

2e klasse

 Speeldag 34