Ruttens redt het (net) niet

Steurbaut Kersten

KVSK United heeft de eindronde ingezet met een 2-1 overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven. De Limbrgers creëerden voldoende kansen om een ruime zege te boeken, maar moest tot de slotfase wachten om zicht te verzekeren van de drie punten.

Tijdens de reguliere competitie slaagde KVSK United er twee keer in om vier maal de weg naar de netten te vinden tegen OHL, maar zaterdagavond kenden de Limburgers beduidend meer moeilijkheden met de jongens uit de studentenstad. Negentig minuten lang domineerde de thuisploeg de wedstrijd, maar een nieuw doelpuntenfestival zat er zaterdagavond niet in.

Helpende hand

De Limburgse fusieploeg speelde een korf aan kansen bij elkaar, maar moest op de hulp van de bezoekers rekenen om de score te openen. Een doorsteekpass van Van De Weyer werd een kwartier voor rust door Joeri Vastmans in eigen doel getikt. Kevin Oris, tot tweemaal toe , en Wouter Scheelen hadden voordien de openingstreffer al aan de voet, maar beide spelers vonden een attente Jonataan Ruttens op hun weg naar doel.

De Limburgers kregen voldoende kansen om de scoren te verdubbelen – in een vier tegen twee situatie schoot Delande op de paal en Oris, opnieuw hij,  zag zijn poging in hoekschop gekeerd, maar het was Toni Brogno die de bordjes op gelijke hoogte zette. De voormalige topschutter van de eerste klasse knalde een voorzet van Stijn Francis vlak voor rust overhoeks voorbij Muyters.

Reddeloze Ruttens

Na de rust ging de thuisploeg door op haar elan, maar ze slaagde er in eerste instantie niet in om de kansen en het overwicht om te zetten in doelpunten. Oris dwong met een vrije trap en schot in de draai Ruttens tot twee knappe parades, Scheelen ging alleen richting doel maar besloot naast.

KVSK voerde de druk in een razend spannend slotoffensief nog wat meer op. Een doelpunt kon niet meer uitblijven. Van de Weyer trapte drie minuten voor tijd de oververdiende winning goal voorbij de bezoekende goalie en bezorgde de Limburgers een belangrijke driepunter in de eindronde. Een ontredderde Ruttens bleef languit op de grond liggen.