Interview Van Hemert: 'Scheidsrechter een flop'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Van Hemert: 'Scheidsrechter een flop'
Foto: © SC

Antwerp boekte zondagmiddag een heel belangrijke overwinning op het veld van OH Leuven. De Great Old won met 1-2 ondanks de man minder situatie en het falen van het scheidsrechterlijke trio.

Bij de gelijkmaker van OHL zag de man in het zwart niet dat de bal de achterlijn zeker 25 centimeter overschreden had. De Great Old zag dan ook nog Roel Van Hemert vroegtijdig vertrekken met een rode kaart. Voetbalkrant.com sprak met Van Hemert na de wedstrijd.

Vertel eens wat er juist gebeurde toen je die rode kaart kreeg.

"De bal werd ontzet en ik ging samen met een speler van Leuven naar de bal. Toen ik aan het lopen was hield men mijn broekje vast. Ik verloor snelheid, maar wou toch nog voor de bal gaan. Toen ik mijn tackle inzette zag ik dat ik te laat ging komen. Ik trok mijn been terug, maar kon niet vermijden dat ik hem hard raakte."

Een terechte rode kaart of toch niet?

"Volgens mij helemaal niet. Ik trek speciaal mijn been nog terug om geen vuile fout te maken. Anders had ik zeker rood gekregen want ik was te laat, maar nu had geel zeker wel volstaan. Als ik e zie hoe ze Darko Pivaljevic tegen Tubeke van de plein trapten, begrijp ik er niets meer van."

Gelukkig liep alles nog goed af voor jullie.

"Ja, ik mag van geluk spreken. Anders had ik enkele dagen slecht geslapen. Gelukkig zeiden de spelers me al tijdens de rust dat ik mezelf niets kon verwijten en dat rood een te zware beslissing was. We hadden dit wel verwacht want we kennen scheidsrechter Breda ondertussen al wel. Hij heeft al meerdere wedstrijd van ons kapot gefloten. Dat zo'n beslissingen kunnen vallen is onbegrijpelijk. Ze spelen met ons eindrondeticket. Het is een schande!"

Wanneer valt juist jou schorsing?

"Sommige spelers denken pas misschien volgend jaar, maar omdat dit de eindronde is kan het wel eens snel gaan. Ik hoop alvast de clash tegen Tubeke mee te spelen. Door het falen van de scheidsrechter missen we nu ook Frankel en Carratta. Zij kregen geel door een fout van de man in het zwart. Onbegrijpelijk."

Het ticket naar eerste klasse komt steeds dichterbij.

"In de groep leeft de mogelijke promotie heel hard. Ook bij de supporters wil men niets liever. Ik hoorde van enkele spelers dat ze met zo'n 30 bussen waren afgezakt naar Leuven. Welke club kan zoiets zeggen? Toen ik van het veld moest hebben zij mijn plaats ingepakt op het veld. Zij hebben de ploeg mee aan de drie punten geholpen. De steun die we kregen gaf de spelers nog meer kracht." 

Nog veel succes de laatste drie wedstrijden wedstrijden.

"Dankjewel." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties