Scolari verrast: 'Tevreden met punt tegen Turkije'

Nico Wieme
| 0 reacties
Scolari verrast: 'Tevreden met punt tegen Turkije'
Foto: © SC

Een opmerkelijke uitspraak van Luiz Felipe Scolari aan de vooravond van de wedstrijd tussen Portugal en Turkije: de Braziliaanse bondscoach van de Portugezen zou al tevreden zijn met een punt tegen de Turken.

Luiz Felipe Scolari is er normaal gezien de man niet naar om zich bescheiden op te stellen. In principe is Portugal de torenhoge favoriet voor groepswinst in poule A, maar door te verklaren dat hij al tevreden is met een punt tegen Turkije zorgde de Braziliaan wel voor gefronste wenkbrauwen.
 
De uitspraak van de Portugese bondscoach moet uiteraard in zijn context geplaatst worden. Scolari is nog steeds Euro 2004 in eigen land niet vergeten. De Portugezen begonnen toen met hoge verwachtingen aan het toernooi, maar liepen al in de openingswedstrijd tegen de Grieken een kater van formaat op.
 
Scolari heeft niets dan lof over voor de tegenstander van vanavond. “Ik heb veel respect voor Turkije, en ik bewonder hun speelstijl”, aldus de voormalige wereldkampioen. “Het is belangrijk om een resultaat neer te zetten in de eerste wedstrijd, dan zit je in het toernooi.”
 
“Turkije speelt voetbal geschoeid op Zuid-Amerikaanse leest, met een snelle balcirculatie. Met Brazilië ontmoette ik ze twee keer op het WK 2002. In de eerste helft van de eerste wedstrijd liepen ze over ons heen”, is Scolari op zijn hoede.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties