Barzagli is geblesseerd en zegt EK vaarwel

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Barzagli is geblesseerd en zegt EK vaarwel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andrea Barzagli zal tijdens dit EK niet meer te bewonderen zijn op de Zwitserse of Oostenrijkse voetbalvelden. De Italiaanse verdediger liep een ernstige knieblessure op en heeft het Italiaanse kamp inmiddels verlaten.

Andrea Barzagli liep de knieblessure vandaag op tijdens de training en werd meteen naar een ziekenhuis in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gebracht. Volgens een verklaring van de Italiaanse voetbalbond zal de speler die volgend seizoen voor VfL Wolfsburg uitkomt, er wachten op een operatie. 

Barzagli raakte geblesseerd tijdens een onschuldig duel en volgens de aanwezige pers schreeuwde hij het uit van de pijn. Al snel had de medische staf het door dat het ernstig was. De precieze ernst van de blessure is evenwel nog niet bekend.

Barzagli begon het EK in de basis tegen Nederland maar dat werd voor hem geen onverdeeld succes. Hij werd door bondscoach Roberto Donadoni voor de tweede groepswedstrijd tegen Roemenië vervangen door Cristian Panucci. Ook tegen Frankrijk kwam de 27-jarige speler niet in actie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties