Buffel: 'Oude bekenden tegen het lijf gelopen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Buffel: 'Oude bekenden tegen het lijf gelopen'
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Na meer dan tien jaar afwezigheid draagt Thomas Buffel opnieuw het shirt van Cercle Brugge. In de kleedkamers van het Jan Breydelstadion liep de 27-jarige speler al enkele oude bekenden tegen het lijf.

Thomas Buffel hakte vorige week de knoop door en koos na meer dan tien jaar buitenland voor een tweejarig verblijf bij zijn oude liefde Cercle Brugge. In de A-kern van groen-zwart zal de West-Vlaming enkele ploegmakkers van in de Cerclejeugd ontmoeten.
 
Maandag begint Buffel te trainen, maar de (ex-) Rode Duivel liet niet na al eens op voorhand de sfeer in de kleedkamers op te snuiven. “Ik heb met Bram Vandenbussche en Frederik Boi gesproken. Ik heb nog samengespeeld met hen bij de jeugd”, vertelde Buffel in Sportweekend.
 
Aangezien Buffel al op 16-jarige leeftijd België verliet voor Nederland, worden het zijn eerste matchen in de Jupiler League. Op 16 augustus maakt de voormalige speler van Feyenoord en Glasgow Rangers zijn debuut voor Cercle tegen Anderlecht. “Ik kijk ernaar uit, want ik speelde nog niet in België.”
 
In één adem sprak Buffel ook over de nationale ploeg, al wil hij nog niet te ver vooruitlopen op de zaken. “Ik ga me eerst concentreren op Cercle Brugge. En dan hoop ik weer voor de Rode Duivels te kunnen spelen”, klonk hij hoopvol.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties