Rogge drukt steun uit voor WK 2018

Rogge drukt steun uit voor WK 2018
Foto: © SC

Na koning Albert drukt nu ook IOC-voorzitter Jacques Rogge zijn steun uit voor de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het WK 2018. Dat doet hij in de krant De Tijd.

"Of ik in de kansen van België en Nederland op het WK 2018 geloof? Ik moet natuurlijk neutraal blijven, maar ik hoop het van harte", vertelt Jacques Rogge. "Een Wereldbeker organiseren genereert evenveel inkomsten en publiek als de Spelen, maar kost veel minder en is eenvoudiger. Er zijn vijftien keer minder deelnemers en de wedstrijden zijn gespreid over meerdere steden."

Volgens de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité zou een land als België zelfs de organisatie van Olympische Spelen aankunnen. "Waarom niet, als Griekenland het kan? Het probleem is niet de grootte van het land, de ervaring of het geld, maar de politiek. Weliswaar organiseert een stad de Spelen, maar zij wordt geruggesteund door een heel land op het vlak van telecommunicatie, veiligheid, onthaal en transport. De politieke stabiliteit die daarvoor nodig is, heeft België op dit moment niet. Bovendien verlopen er zeven jaar tussen de toewijzing en de eigenlijke Spelen. Dat betekent dat alle partijen in België bereid moeten zijn om op politiek en sociaal vlak zeven jaar lang samen te werken. Veel geluk ermee!"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties