KV Mechelen: 'Vaste stek in eerste zoeken'

Thomas Dubois
| 0 reacties
KV Mechelen: 'Vaste stek in eerste zoeken'
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 15 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen?Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen met kampioen Standard. Vandaag: KV Mechelen.

KV Mechelen
 
* AFGELOPEN SEIZOEN
 
KV Mechelen kende een moeilijke heenronde waarin het maar vier keer wist te winnen. Het was duidelijk dat Malinwa het moeilijk had met de aanpassing aan de eerste klasse. Het aanvallende en open voetbal zorgde ervoor dat er heel wat punten verloren gingen. De terugronde was merkbaar beter en leverde maar liefst zeven overwinningen op. Met een dertiende plaats kon men bij KV Mechelen niet echt ontevreden zijn na de moeilijke start.
 
* TRANSFERNIEUWS
 
KV Mechelen had vorig seizoen geen al te grote problemen om zich in de eerste klasse te handhaven, maar wil het dit keer beter doen dan de dertiende plaats. De club haalde enkele mooie versterkingen binnen. Zo komt Giuseppe Rossini de aanval van Malinwa versterken. Ook David Grondin en Julien Gorius zijn zeker geen verzwakkingen voor KV Mechelen. Met doelman Wouter Biebauw haalde het dan weer een nieuw sluitstuk. Yannick Thoelen (Geel) werd aangetrokken als derde doelman. Ondertussen werd Phibel (Standard) aangeboden bij KV Mechelen, maar of de club daarop ingaat valt af te wachten.   
 
Bij KV Mechelen zag men ook enkele spelers vertrekken. Issame Charaï trekt opnieuw naar de tweede klasse. Hij gaat het nu bij Sint-Truiden proberen. Ook Pieter Crabeels zoekt zijn geluk een reeks lager. Red Star Waasland huurt de speler van KV Mechelen. Anis Boussaïdi zet de stap naar het buitenland.  Red Bull Salzburg wist de rechtsachter te strikken. Milos Adamovic en Kevin Kempeneer zijn einde contract.
 
* VOORBEREIDING
 
In de eerste vijf wedstrijden kende de ploeg van trainer Peter Maes geen problemen. De riante overwinningen met 1-8, 1-7 en 0-8 spreken voor zich. Nadien kwamen de moeilijkere wedstrijden eraan voor KV Mechelen. Dat was duidelijk aan de resultaten te zien. Zo ging het tegen KSV Oudenaarde met 3-1 onderuit en ook op de fandag tegen Metz werd er verloren (0-2). De eersteklasser strikte op het laatste moment met NAC Breda en FC Groningen nog twee clubs uit de Eredivisie voor een oefenwedstrijdje.
 
* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN
 
Giuseppe Rossini moet de nieuwe held worden van KV Mechelen. De Belg met Italiaanse roots komt over van FC Utrecht waar hij kon rekenen op heel wat sympathie van de Nederlandse aanhang. De pinchhitter is iemand die oorlog kan maken in het strafschopgebied van de tegenstander om zo een wedstrijd te beïnvloeden. Enkel de neus voor doelpunten zal de jonge ‘Pino’ opnieuw moeten zoeken. 
 
* VERWACHTINGEN
 
Malinwa overleefde vorig seizoen als promovendus vrij makkelijk in de hoogste klasse. Dat zal eveneens dit seizoen zo zijn, de kern is voldoende uitgebalanceerd. Ook in de Beker kan de ploeg nog eens van zich laten horen. Wij voorspellen KV Mechelen een 11de plaats.

Auteur: Dirk Pieters
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties