Vanhengel wil ook task force voor Brussels stadion

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
Vanhengel wil ook task force voor Brussels stadion
Foto: © SC

Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel wil een task force oprichten die zich moet buigen over de bouw van een nieuw stadion in het Brusselse. Dat zou de nieuwe thuishaven moeten worden van Anderlecht en de nationale ploeg.

Net als de Brugse en Antwerpse dossiers sleept ook het Brusselse stadiondossier al een hele tijd aan. Naar het voorbeeld van de Vlaamse regering wil minister Guy Vanhengel nu ook een task force oprichten om de stadionplannen te onderzoeken. De task force zou de naam "Werkgroep Brussels Arena" meekrijgen.

In die werkgroep zouden vertegenwoordigers van het Brussels Gewest, de Stad Brussel, Sporting Anderlecht en de Belgische Voetbalbond moeten zitten. Ook mensen uit de muziek- en spektakelwereld zouden worden uitgenodigd, omdat het de bedoeling is om een multifunctioneel stadion te bouwen, waar ook andere evenementen kunnen plaatsvinden.

Wat de locatie betreft denkt Vanhengel vooral aan de Heizel, meer bepaald aan Parking C. Daarbij zou het huidige Koning Boudewijnstadion mogelijk blijven staan voor evenementen als de Memorial Van Damme.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties