Antwerp: sterk middenveld niet voldoende?

Kevin Pieters
| 18 reacties
Antwerp: sterk middenveld niet voldoende?
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden. 

R. Antwerp F.C. 


* AFGELOPEN SEIZOEN

Het werd afgelopen seizoen weer net niet voor Antwerp. De oudste club van het land wist zich op het nippertje te plaatsen voor de eindronde, maar daarin moest het zich opnieuw gewonnen geven. Dit keer was het Tubeke dat zich mocht opmaken voor een jaar in de hoogste klasse. Dit jaar wil de Great Old opnieuw een gooi doen naar de promotie.

* TRANSFERNIEUWS

De kern van Antwerp was het afgelopen seizoen te groot en verschillende spelers mochten vertrekken. Bobsam Elejiko, Souleymane Mamam, Richie Ryan, Kirk Hilton en Jochem Tanghe zijn einde contract, maar zijn nog op zoek naar een nieuw club. Ook Luciano Olguin en Sascha Verveckken waren einde contract, maar zij vonden ondertussen een nieuwe werkgever. Olguin trok naar reeksgenoot Beveren en Verveckken hoopt bij Berchem meer speelkansen te krijgen. Maksim Zhalmagambetov en Sergei Ostapenko vertrokken opnieuw naar Kazachstan. Ook Utaka lijkt te gaan vertrekken bij de Great oOd.

Weinig nieuwe gezichten alvast op de Bosuil, maar de club wist wel enkele oude bekenden te strikken. Het trainersduo Dimitri Davidovic en Ratko Svilar heeft al een geschiedenis bij rood-wit. Ook bij de spelers enkele “nieuwkomers”. Zo werden Slobodan Slovic, Francesco Carratta en Matthias Trenson definitief aangetrokken. 

Heel wat testers kregen de kans op Antwerp om zich te bewijzen en voor sommige spelers leverde dat een contract op. Sebastian Setti, Milan Stavric, Bas Vervaeke, Mattias Fontato en Emmerik De Vriese wisten de technische staf van Antwerp te overtuigen. Ook Hakim Bouchouari ondertekende een contract dat de speler het komende seizoen aan de club verbindt. De ervaren aanvaller beleefde drie jaar geleden een droomcampagne bij Lokeren, die hij verzilverde in een overstap naar de eerse club van de vurige stede. Bij Standard en zijn volgende clubs (FC Brussels, KFC Verbroedering Geel, FCN Sint-Niklaas) raakte de carrière enigszins in het slop. Predrag Ristovic en Spencer Verbiest waren einde contract, maar tekenden uiteindelijk toch bij.

* VOORBEREIDING

De Great Old speelde heel wat oefenwedstrijden, maar daar zaten eigenlijk maar enkele goede tests tussen. De wedstrijden tegen Antonia, Wuustwezel, Gooreind werden allemaal zonder problemen gewonnen. Tegen Berchem Sport kwam de Great Old niet verder dan een gelijkspel en in de echte testwedstrijden moest het de duimen leggen voor Bristol City (4-0) en Cercle Brugge (1-2).

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Na het vertrek van Luciano Olguin staat er een nieuwe Argentijn klaar om te schitteren. De 24-jarige Sebastien Setti komt over van de Paraguyaanse eersteklasser Guarani, waarmee hij dit seizoen vierde werd in de Paraguyaanse competitie. Zijn sterke punten zijn een goede balbehandeling, een stevige versnelling, een goed overzicht en een ruime technische bagage. In de zomer van 2007 beproefde hij ook reeds een keer zijn geluk bij de buren van Germinal Beerschot die hem uiteindelijk niet aanwierven.

* VERWACHTINGEN

Met Lierse dat zich uitgeroepen heeft tot de titelkandidaat, kan de Great Old dit jaar de favorietenrol aan zich voorbij laten gaan. Met ex-eersteklassers STVV en Brussels komen er nog eens twee ploegen bij die toch meedingen voor een plaats bovenaan het klassement. Nu hebben de "kleinere" ploegen vaker een leuke affiche waar ze zich zullen willen bewijzen.

De oudste club van het land kende de voorbije seizoenen vaak een leegloop in het tussenseizoen, werden er paniekaankopen gedaan en was men meermaals afhankelijk van wat moederclub Manchester United op uitleenbasis stuurde. Dit jaar lijkt zo goed als de hele kern behouden en is het middenveld van de Great Pld waarschijnlijk het sterkste middenveld dat we in het volgende seizoen in Tweede Klasse gaan te zien krijgen. Het hekele punt blijft de verdediging en wat de aanval betreft lijkt het verlies van Olguin en waarschijnlijk Utaka nog niet opgevangen.

Prognose: vierde plaats. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties