Marc Degryse pleit voor zomervoetbal

Mathias Dumarey
| 34 reacties
Marc Degryse pleit voor zomervoetbal

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De onverwachte uitschakeling van RSC Anderlecht tegen BATE Borisov in de CL-voorronde heeft een aantal mensen uit de Belgische voetbalwereld aan het denken gezet. Marc Degryse denkt aan een competitie tijdens de zomer.

België zou volgens Marc Degryse het voorbeeld moeten volgen van de Scandinavische landen en de oostbloklanden die noordwaarts liggen. Dit betekent dat men in België moet beginnen voetballen vanaf februari en eindigen in december. 

"We moeten de timing van onze competitie veranderen. De tijd is voorbij dat we over kleine clubs als BATE konden walsen. We moeten beter gewapend zijn tegen dit soort wedstrijden. Waarom proberen we het niet eens anders, met een competitie naar Scandinavisch of Russisch model", vraag Degryse zich af in de krant Het Laatste Nieuws.

Degryse zou de competitie willen laten beginnen midden februari en laten eindigen midden december. Er moet een korte pauze zijn van twee à drie weken in juni. "We zijn een voorrondespeler geworden en dus moet je nu ook al in juli in vorm zijn. Het is ook leuker voetballen dan in januari", gaat Degryse verder.

En wat met de utopische gedachte dat België zich nog eens kan plaatsen voor een eindronde van een groot toernooi? "Als Rusland zijn competitie kan aanpassen om aan het EK deel te nemen, moeten wij dat ook kunnen", besluit de ex-sportleider van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties