Reynders: 'Ik verwacht veel van de nieuwe Alex'

Philippe Crols
| 0 reacties
Reynders: 'Ik verwacht veel van de nieuwe Alex'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft zijn huiswerk voor het komende seizoen al een tijdje afgewerkt. Qua uitgaande transfers is er nog altijd wat mogelijk. Met Igor Lolo en Barak Itzhaki verlieten al twee mensen de club. Alex da Silva keerde dan weer terug.

Willy Reynders doet tegenover Click Racing zijn verhaal over de uitgaande transfers van Lolo en Itzhaki en over de terugkeer van Alex.

Lolo: We hadden Lolo voor een jaar met een optie op aankoop aangetrokken. Die optie was redelijk. Lolo hing af van Metallurg Donetsk waar de club in handen is van een man. Die man was daar niet meer toen we die optie moesten lichten. We moesten dus naar een persoon en dat kan volgens de FIFA Regels niet. Spelers kunnen niet afhangen van een persoon. We wilden dat risico niet lopen.

Itzhaki: Barak zat hier nog maar aan drie vierde van zijn mogelijkheden. Hij kwam in een ploeg die niet draaide. Het zat fout vanaf de eerste dag. Hij kwam me opzoeken en vertelde me dat er familiale problemen waren. Zijn broer was ziek. Ik ga ervan uit dat dat nog altijd echt waar was. Hij is in het hoofd ook niet zo sterk is. We probeerden daar oplossingen voor te vinden en dachten dat dat ging slijten, maar hij kwijnde verder weg. Daarna hebben we nog veel gepraat en dan laat je hem af en toe eens teruggaan naar Israël, spreek je met de manager... Maar dat hielp niet en dus zochten we andere oplossingen. We wilden allereerst geen financieel verlies maken. Toen dat in orde was en we ook nog een percentage op de doorverkoop kregen, waren we snel rond. Barak heeft ons al bedankt voor de samenwerking.

Alex: Ik ben een fan van Alex, hij heeft zoveel talent, maar hij heeft hier een hele moeilijke periode gekend omdat hij weinig speelde. Had ook conflict met de trainer, Hugo Broos. Hij vroeg samen met Iakovenko om elders te kunnen spelen. Alex ging naar Brussels en nu weet hij dat het hier een ander niveau is. Hij beseft nu goed wat het verschil is. Met Ronny klikt het ook goed. Ik heb gezegd dat hij zijn kans moet pakken, want anders is het gedaan. Anders denk ik dat we een extra transfer gedaan hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties