Bayern bibbert, Van Buyten blundert in beker

Jimmy Wouters
| 1 reacties

Bayern München heeft met veel moeite de eerste ronde van de Duitse beker overleefd. De Beierse trots won nipt met 3-4 bij derdeklasser Erfurt.

Bayern München leek nochtans makkelijk op de overwinning af te stevenen. De landskampioen kwam namelijk al na zes minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Philip Lahm. De thuisploeg kwam echter halverwege de eerste periode terug op gelijke hoogte door een treffer van Cannizzaro. Bayern München ging echter met een voorsprong de rust want Podolski zorgde voor een tweede Beierse treffer.

Onmiddellijk na de herneming kwam Erfurt weer langszij. Na wederom zwak verdedigen van Daniël Van Buyten trof de net ingevallen Bunjaku raak. Klose zorgde nog voor de 3-2, maar de voorsprong werd niet vastgehouden. Net als bij de twee vorige tegendoelpunten, lag slecht verdedigen van Van Buyten aan de basis van de derde Erfurtse treffer. Bunjaku liep mooi weg van de Belg en trof een tweede keer raak.

Tien minuten voor het einde vermeed Kroos een afgang voor Bayern München. (AN)