Problemen met transfer van Itzhaki

Philippe Crols
| 7 reacties
Problemen met transfer van Itzhaki
Foto: © SC

Barak Itzhaki had zich zijn terugkeer naar Beitar Jeruzalem allicht wel anders voorgesteld. De vleugelspeler mag voorlopig niet in actie komen in de Israëlische competitie.

Dat komt omdat de transfer van Itzhaki, van Genk naar Beitar, is geblokkeerd door de Israëlische voetbalbond. De club uit Jeruzalem werd net als Anderlecht uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Champions League. Daarom werd het budget van 25 miljoen fors omlaag gehaald, naar acht miljoen euro.

Dat leverde problemen op voor Itzhaki. De voormalige speler van Genk tekende in Israël een contract voor vijf seizoenen en zou zo'n 550.000 euro per jaar verdienen. Omdat het budget aanzienlijk kleiner is geworden, kan niet worden bewezen dat Beitar Itzhaki zal kunnen betalen en dat is een voorwaarde in het Israëlisch transferreglement. Bijgevolg mag de vleugelspeler nu niet voor Beitar spelen in de competitie.

Bovendien heeft Beitar ook nog altijd niet de volledige transfersom aan Racing Genk betaald. Die som moest in drie schijven betaald worden, maar voorlopig is enkel de eerste overgemaakt. De tweede schijf moest normaal midden augustus betaald worden.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties