Column Speeldag 2: Spektakel

Greg Docx
| 7 reacties
Speeldag 2: Spektakel
Foto: © SC

Voor de neutrale toeschouwer was speeldag twee leuker om volgen dan de openingsspeeldag.

Laten we beginnen bij vorige week. Lokeren speelde 0-0 gelijk en we vroegen ons af of Georges Leekens wel het charter voor meer spektakel had ondertekend. Wel, Georges heeft deze column gelezen. Lokeren won ruim verdiend van een ontzettend zwak Tubeke met 4-1 en vooral het tweede doelpunt, de vrije schopgoal van Strul, zal in de seizoensoverzichten terug te vinden zijn. Misschien wel doelpunt van het jaar. Wie weet vindt Leekens dat al wel voldoende qua spektakel voor dit seizoen, al hopen we natuurlijk van niet.

Hoe gaat dit Tubeke zich redden vragen we ons dan ook af. Met amateuristische dansjes op hoekschoppen overleef je zelfs in de Belgische hoogste klasse niet. Of is dat hun manier van spektakel? Wat gaan ze uitvinden voor de wedstrijd tegen Club Brugge van vrijdag? Een piramide maken? We kijken er alvast naar uit.

De wedstrijd waar het meest naar uitgekeken werd was het topduel tussen Anderlecht en AA Gent. Heruitgave van de bekerfinale en een wedstrijd die bijna altijd garant staat voor heel wat doelpunten en spektakel. Dat werd bevestigd want een bij momenten goed spelend Anderlecht stond vrij snel op een, zo leek het toch, geruststellende dubbele voorsprong. En had Legear niet domweg over de bal gestruikeld op weg naar Jorgacevic konden de boeken al toe voor Gent nog voor het halfuur. De manier waarop de Anderlechtverdediging zich kinderlijk in de luren liet leggen bij de twee tegendoelpunten moet bij Ariël Jacobs heel wat vragen oproepen. Zijn de verdedigers nu echt niet zo slim of willen ze niet? Het zal toch beter moeten of in Brussel gaan ze een seizoen tegemoet zoals bij Club Brugge twee seizoenen geleden.

Het gaat ook niet goed in Brugge, maar dan, voorlopig toch, langs Cerclekant. Nul punten, en dat voor de revelatie van vorig seizoen. Het seizoen van de bevestiging, altijd moeilijk. Buffel brengt nog niet wat er van hem verwacht wordt, De Sutter en De Smet zijn nog niet top en heel veel wisselmogelijkheden heeft een club, o pardon 'vereniging' als Cercle niet. De Boeck zal al stilaan een beetje zenuwachtig worden.

Kortrijk daarentegen haalt vier punten en staat zowaar bijna op een Europese plaats. Elk punt extra op de concurrentie is bonus, dat weten ze daar allemaal. Gaan we er allemaal ver naast zitten wat de degradatie betreft? Komende zaterdag krijgt de nieuwkomer een échte test met een verplaatsing naar Anderlecht voor de boeg.

Voor de titel geen verrassing: Standard blijft maar doorgaan op het élan van vorig seizoen en de voorbije weken. Wie in België gaat dit Standard verslaan? En wie gaat Mbokani van de topschutterstitel houden?

Speeldag drie wordt er eindelijk één met alle ploegen aan het werk. Geen (flauwe) excuses meer voor Club Brugge, het is te hopen dat hun blessuregevoelige spelers de extra rust nuttig hebben gebruikt. Nu kan het kampioenschap pas echt beginnen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties