Buffel: 'Misschien liggen de verwachtingen te hoog'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Buffel: 'Misschien liggen de verwachtingen te hoog'

Thomas Buffel lag mee aan de basis van de eerste zege van Cercle. Hij bood Tony Sergaent de 2-0 aan. Toch blijft de middenvelder voorzichtig. “Misschien liggen de verwachtingen te hoog.”

Na de 0 op 6 tegen Anderlecht en Kortrijk weerklonken al de woorden druk in en rond het Jan Breydelstadion. Allemaal een beetje overdreven, vinden ze in de groen-zwarte vereniging. “De verwachtingen liggen heel hoog”, beseft Buffel.  “En misschien zijn die niet juist.”
 
Matchritme
 
“De mensen zien als al concurreren met de top drie, maar wij moeten gewoon een goed seizoen draaien en dan zien we wel waar we eindigen. Daarom is het belangrijk dat we de draad weer hebben opgepakt, soms met goed voetbal, en dat we nu de drie punten pakken. We mogen de aansluiting niet verliezen.”
 
Buffel gaf een doelpunt aan en was zelf ook dicht bij een treffer. Hij besloot echter pal op Herpoel. “Je mag op zo’n moment niet aarzelen en een keuze maken. Ik heb uit de korte hoek geschoten, recht op Herpoel. Misschien moet ik de volgende keer iets meer geduld tonen. Misschien gaat het iets beter als ik wat scherper sta. Je mag niet vergeten dat ik nog veel matchritme mis, maar ik boek al veel vooruitgang.”
 
Rode Duivels
 
Onvoldoende om op een selectie voor de Rode Duivels te rekenen. “Op Kortrijk heb ik nochtans goed gespeeld, maar misschien geeft de nul op zes de doorslag. Voetballen voor je land is een eer, maar nu is Cercle heel belangrijk. We moeten proberen een goed seizoen te draaien en dan zie ik wel tot wat dat leidt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties