De Smet: 'Fans zijn misschien te verwend'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Smet: 'Fans zijn misschien te verwend'

Stijn De Smet stond tegen Bergen voor het eerst aan de aftrap en trof meteen voor de eerste keer raak. “Nog maar mijn eerste”, klinkt het bij de West-Vlaming.

De Smet speelde een goede eerste helft. Na tien minuten haalde hij van op ruim 25 meter zwaar uit. Frédéric Herpoel bleef roerloos staan en zag het leer in de hoek verdwijnen. “Ik weet ook niet waarom hij bleef staan”, aldus De Smet. “Ik heb van ver getrapt en misschien had hij dat niet verwacht. Maar ik zag hem meteen perfect in de hoek vliegen.”
 
Bobijntje
 
Tien minuten later schoot De Smet nog eens op de paal. “Ik heb een heel goede eerste helft gespeeld, de tweede was veel minder. Ik heb veel moeten lopen, maar conditioneel ben ik nog niet top. Mijn bobijntje was volledig af. En dat gaat ten koste van het overzicht op aanvallend gebied.”
 
“Ik heb het goede ritme te pakken, maar nog niet de conditie”, weet De Smet. “Ik heb dan ook een rare start van het seizoen achter de rug. Ik heb twee voorbereidingsmatchen en een half uur tegen Brazilië gespeeld. Ik heb een beetje tegenslag gehad met blessures, maar ik ben blij dat ik erbij was met de olympische ploeg.”
 
Fluitende fans
 
Op het einde van de wedstrijd tegen Bergen kwam de zege van Cercle nog bijna in gevaar. “We speelden te krampachtig. Dat was deze week ook al op training te zien. We hadden misschien meer verwacht dan drie op negen, maar hopelijk geeft deze overwinning een boost voor een goed seizoen.”
 
“Al liggen de verwachtingen misschien wat te hoog en zijn de supporters vorig jaar te verwend geweest. Als we de bal nu achteruitspelen beginnen ze al te fluiten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties