Eerste steen Arteveldestadion op 18 september

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Eerste steen Arteveldestadion op 18 september
Foto: © SC

Terwijl er maar geen beslissing wil vallen over het nieuwe stadion van Club Brugge, zou de bouw van het nieuwe stadion van rivaal AA Gent, het Arteveldestadion, beginnen op 18 september. Het Gent-bestuur is dan ook heel tevreden dat het zover is.

Na heel wat onzekerheid kan de bouw van het Arteveldestadion, een gloednieuwe voetbaltempel voor AA Gent, beginnen op 18 september. Dan zou de symbolische eerste steen gelegd worden op het terrein waar vroeger de Groothandelsmarkt was. Ondanks alles zijn nog niet alle problemen van de baan.

Jeroen Piqueur, de voorzitter van de cvba Artevelde dat de bouwheer is van het stadion, zegt dat het stadion er zal staan in juni 2010. "AA Gent zal er vanaf dan in kunnen spelen alleen heb ik wat schrik voor de infrastructuurwerken rond het stadion. Ik heb het dan over de afritten van de E17 en de R4, de brug over de Ringvaart, de rotonde, het verleggen van het fietspad, enz. Dat wordt een ramp", laat hij optekenen in de krant Het Laatste Nieuws.

Bij AA Gent zijn ze blij dat de bouw van het nieuwe stadion kan beginnen al durven ze dat amper tonen. Toch ziet het er naar uit dat de Buffalo's de eerste Belgische club zullen zijn die in een gloednieuw stadion zullen spelen in de 21ste eeuw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties