Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 2
Denen winnen na dolle slotfase in Portugal
Philippe Crols

Portugal won afgelopen weekend dan wel zijn eerste wedstrijd, maar tegen Denemarken liep het laat in de partij nog helemaal fout. Voor de Denen, die afgelopen weekend ontgoochelden, een serieuze opsteker.

De Portugezen leken af te stevenen op een logische overwinning. Nani had de thuisploeg net voor de pauze op een kleine 1-0-voorsprong gezet. Die score bleef lang op het bord staan.

In de laatste tien minuten gebeurde er dan plots heel wat vreemde dingen. Eerst kon Bendtner gelijkmaken voor de Denen, maar Deco zette enkele minuten later een elfmeter om en dus stond het 2-1.

Portugal dus toch op koers voor een zes op zes, maar doelpunten van Poulsen en Jensen in de absolute slotfase zorgden ervoor dat de Denen met de drie punten gingen lopen.