Cercle op zoek naar zege

Cercle op zoek naar zege
Foto: © SC

Cercle Brugge neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Germinal Beerschot. De twee opponenten kunnen de punten nu al goed gebruiken, willen ze hun ambities van voor het seizoen waarmaken.

In het Jan Breydelstadion ontvangt Cercle Brugge dit weekend Germinal Beerschot. Beide revelaties van het voorbije seizoen hebben hun start in de nieuwe Jupiler Pro League compleet gemist en zijn nog op zoek naar hun beste vorm. Geen van beide kan zich een nieuwe nederlaag permitteren.
 
Rust in de tent
Cercle Brugge is dringend op zoek naar punten. Met drie punten uit vier matchen blijven de West-Vlamingen onder de verwachtingen. De doelstelling voor dit seizoen, rustig meedraaien in de subtop van het klassement, dreigt een knauw te krijgen bij een nieuwe nederlaag. Het groen-zwarte bestuur opteerde ervoor om de rust te bewaren na de desastreuze start, maar mocht het vanavond verkeerd lopen, dan komen trainer Glen De Boeck en zijn discipelen in nauwe schoentjes te zitten.
 
Wat met Buffel?
Een tweede seizoenszege zou de ploeg dan weer een boost van vertrouwen kunnen geven. Cercle doet er dan ook best aan om de drie punten thuis te houden, want met verplaatsingen naar Lokeren, de buren van Club en een thuismatch tegen Standard in het verschiet, wacht de vereniging een moeilijk drieluik. Het is ondertussen ook afwachten wat De Boeck met Thomas Buffel van plan is. De aanvallende middenvelder blijft maar op zoek naar zijn beste vorm en moest vorige week op Charleroi tijdens de eerste helft genoegen nemen met een plaats op de bank.
 
De Cerclecoach selecteerde voorlopig slechts vijftien spelers: Frederik Boi, Thomas Buffel, Stijn De Smet, Tom De Sutter, Honour Gombami, Oleg Iachtchouk, Patrick Michael Lane, Vuza Nyoni, Anthony Portier, Sergiy Serebrennikov, Tony Sergeant, Kristof Snelders, Bram Verbist, Denis Viane, Arnar Vidarsson, x, y en z.
 
Aarzelende start
Germinal Beerschot van zijn kant behaalde het voorbije weekend zijn eerste competitiezege. Roeselare werd met 3-0 naar huis gestuurd. Na vier matchen totaliseren de Antwerpenaren vijf punten. De ambitieuze club had duidelijk op meer gerekend. Het vertrek van Hernan Losada en Gustavo Colman heeft toch een beetje zijn sporen nagelaten. Ook Kenny Steppe koos op het laatste moment voor een andere ploeg en werd vervangen door Silvio Proto. De Anderlechthuurling speelde zich vorige week wel al in de gunst van de fanatieke Germinal Beerschotfans.
 
Blij weerzien
Nieuwkomers Kevin Vandenbergh, Rocky Peeters, Marco Né, Khalilou Fadiga, Henry Munyaneza en Paul Kpaka moeten hun draai nog vinden. Faris Haroun vond die vorig weekend al. Met twee treffers en een uitstekende prestatie hielp de Rode Duivel zijn ploeg mee aan een overwinning.
 
Bij een tweede opeenvolgende zege zouden de troepen van trainer Harm Van Veldhoven aansluiten bij de subtop van het klassement. Voor de uitgeweken Nederlander wordt het een blij weerzien met de ploeg die hij tot twee seizoenen geleden onder zijn hoede had. Ook Djordje Svetlicic keert terug naar de oude stal. Aan de overzijde nemen Bram Verbist en Kristof Snelders het tegen hun voormalige ploeg op.
 
In vergelijking met de wedstrijd tegen Roeselare zijn er geen wijzigingen in de Kielse selectie. Didier Dheedene is geschorst na een rode kaart die hij opliep tijdens de beloftewedstrijd van afgelopen maandag. In de ziekenboeg vinden we de broertjes Tormena, Nzelo Lembi en Daniel Cruz.
 
De selectie van Germinal Beerschot bestaat uit: Silvio Proto, Kristof Maes, Martijn Monteyne, Kris De Wree, Djordje Svetlicic, Kurt Van Dooren, Pieterjan Monteyne, Justice Wamfor, King Osei Gyan, Rocky Peeters, Marco Né, Faris Haroun, Khalilou Fadiga, Henri Munyaneza, Paul Kpaka, Kevin Vandenbergh, Tosin Dosunmu en Sanharib Malki.

Auteur: Nico W.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties