De Roeck: 'Allemaal een minuut op de grond gelegen'

De Roeck: 'Allemaal een minuut op de grond gelegen'

Jonas De Roeck mocht nog voor het halfuur invallen voor de geblesseerde Adriano Duarte, maar de verdediger kon de tweede Gentse nederlaag op rij niet verijdelen. “We hebben collectief geen goede prestatie geleverd”, is de Antwerpenaar eerlijk.

“We hebben veel te weinig kansen gecreëerd en dat is normaal ons sterke punt. Op het einde hebben we naar de lange bal gegrepen en gevochten rond de zestien meter. Als het op de ene manier niet lukt, moet je het op een andere manier proberen. Dan is het gewoon hopen dat de bal goed valt.”
 
Eigen fout
 
Gent kreeg ook geen tempo in de wedstrijd. “Het was ook geen wedstrijd om animo in te krijgen. Het spel lag veel te veel stil. Ik denk dat elke speler van Mechelen een minuut op de grond heeft gelegen. De scheidsrechter was ook niet consequent, maar daar moeten we de fout niet gaan zoeken. Die ligt bij onszelf. We hebben ook veel te weinig de flanken opgezocht om langs daar gevaar te creëren.”
 
Toch zag De Roeck nog enkele goede punten. “De verdediging stond veel beter. We hebben ook weinig kansen weggegeven, maar KV Mechelen scoort aan 100 procent. Over mijn eigen prestatie kan ik ook tevreden zijn. Ik heb gedaan wat ik moet doen en sta fysiek sterk. Als ik de kans kreeg, wist ik dat ik ze zou grijpen. Ik ga ervan uit dat ik volgende week in de basis sta.”
 
Déclic
 
Volgende week staat zijn ex-club Germinal Beerschot op het programma. “Geen makkie, maar misschien kunnen juist die matchen voor de déclic zorgen. Germinal Beerschot is ook een ploeg die wilt voetballen. Dan krijgen we meer ruimte.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties