KVM verrast AA Gent, Moeskroen verliest maximum

Anthony Van der Planken

KV Mechelen heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Malinois pakte verrassend de zege op het veld van AA Gent. Moeskroen daarentegen verloor zijn maximum op het veld van Westerlo.

AA Gent moest na de zware nederlaag op het veld van Moeskroen absoluut winnen van hekkensluiter KV Mechelen. Dat draaide flink anders uit, want de Buffalo's verloren thuis met 1-2. Jorgacevic bracht zijn eigen ploeg op achterstand, Ljubijankic maakte meteen daarna gelijk, maar in de tweede helft bezorgde Bjorn Vleminckx de bezoekers toch nog de overwinning. Een flinke streep door de rekening van coach Michel Preud'homme.

Moeskroen verloor zijn maximum op het veld van Westerlo. De wedstrijd eindigde zoals ze begonnen was: 0-0. Moeskroen blijft wel samen met Anderlecht aan kop van het klassement.

Cercle Brugge klopte thuis Germinal Beerschot met het kleinste verschil. De Ratten hadden de kansen, maar de thuisploeg toonde zich het efficiënst: 1-0 na een goal van Thomas Buffel.

Lokeren ging in de blessuretijd met de zege lopen op het veld van Roeselare. Mbayo scoorde de enige goal van de partij: 0-1.

Ook promovendus Kortrijk won met één doelpuntje verschil. Coulibaly bezorgde zijn ploeg een overwinning tegen Bergen.

Dender - Zulte Waregem ten slotte eindigde met nieuw puntengewin voor de thuisploeg. Zulte Waregem was baas, maar het was Dender dat scoorde via Sylla en Wittesaele.