Viane: 'Blij dat we nul konden houden'

Nico Wieme
| 0 reacties
Viane: 'Blij dat we nul konden houden'

Denis Viane was duidelijk tevreden na de 1-0-zege tegen Germinal Beerschot. De verdediger van Cercle Brugge ziet vooruitgang in het spel van Cercle Brugge.

Het was een opgeluchte Denis Viane die ons na de match te woord stond. De Cerclecaptain gaf ootmoedig toe dat zijn ploeg misschien meer gekregen heeft dan ze verdiende.
 
“Germinal Beerschot is een goede ploeg. We boeken inderdaad een zuinige zege, maar langs de andere kant kregen we nog enkele kansen op de 2-0. Het belangrijkste zijn de drie punten”, aldus Viane.
 
De centrale verdediger zag vooral een goed georganiseerd Cercle. “Germinal Beerschot ontwikkelde veel steriele druk, maar onze organisatie stond er. Zij verdienden misschien meer. Zo gaat dat echter in het voetbal: de ene keer krijg je meer dan je verdient, de andere keer minder. Op het einde van het seizoen is dat wel in evenwicht.”
 
Waarom geraakte Cercle nooit in zijn spel? “Door omstandigheden hebben we de kat uit de boom gekeken”, argumenteerde Viane. “Na het doelpunt ging het beter. Ik zie wel twee redenen waarom we weinig lijn in ons spel kregen: ten eerste door het goede spel van de tegenstander en ten tweede omdat wij de bal te weinig in de ploeg konden houden.”
 
Viane was duidelijk in zijn nopjes omdat de verdediging een clean sheet had. “Als verdediger is het plezant dat we de nul konden houden. Zeker na de tegengoals van de voorbije weken”, lachte de Bruggeling.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties