Vleminckx: 'Met dank aan de Gentse supporters'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vleminckx: 'Met dank aan de Gentse supporters'
Foto: © SC

Bjorn Vleminckx glunderde na de wedstrijd. De aanvaller van KV Mechelen zorgde tegen AA Gent voor het winnende doelpunt. “Dit is een collectieve zege”, relativeert Vleminckx.

Er werd zwaar gebikkeld in het Ottenstadion. “In zo’n wedstrijden voel ik me in mijn sas. Ik heb hard gewerkt en veel meters gemaakt. Als de eerste twee-drie baltoetsen dan lukken, heb je een goed gevoel. De supporters van Gent hebben mij nog een boost gegeven door heel de tijd op mijn kap te zitten. Dat hoort erbij. Als je dat niet kan verdragen, moet je er niet aan beginnen.”
 
Verdiende zege
 
Vleminckx was tevreden over het geleverde spel. “Wij waren voetballend veel beter en hadden een paar uitgespeelde kansen. Achterin stond een perfecte organisatie. Gent heeft niet één goede kans bijeen gevoetbald, maar was in de tweede helft toch gevaarlijk. We zijn toen moedig blijven vechten en scoren dan op een tegenprik op de corner. Een verdiende zege.”
 
Mechelen zag voor de rust Jeroen Mellemans met een hersenschudding uitvallen en moest de laatste tien minuten met tien verder nadat ook Julien Gorius geblesseerd het veld moest verlaten. “Enkele belangrijke pionnen vallen weg, maar we hebben bewezen dat de kern groot genoeg is om dat op te vangen. We zijn op het einde niet geplooid en zijn blijven vechten.”
 
‘Laat Club maar komen’
 
Woensdag volgt de inhaalwedstrijd tegen Club Brugge. “We mogen nu één pintje drinken op de bus, maar we moeten niet denken dat we er al zijn en moeten rustig en nederig blijven. Maandag en dinsdag moeten we verder werken. Brugge heeft het altijd moeilijk en Achter de Kazerne kan het altijd spoken. Laat Club woensdag maar komen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties