Interview Vrancken: 'Moet meer gecoacht worden'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vrancken: 'Moet meer gecoacht worden'
Foto: © SC

Wouter Vrancken keert zaterdag met KV Mechelen terug naar AA Gent, de club waar hij de grote doorbraak naar de Belgische top forceerde. "Ik ben Gent heel dankbaar."

Onderaan het artikel kan u het video-interview met Wouter Vrancken zien.

KV Mechelen heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Club Brugge te goed, maar staat met één op negen wel helemaal onderin het klassement. Wouter Vrancken maakt zich nog niet te veel zorgen. “Jammer dat we geen opening hebben gevonden in de betonnen muur van Tubize, maar we moeten het positieve onthouden”, klinkt het optimistisch bij de Limburger. “Met het goede voetbal dat we proberen te brengen over de grond en de goede mentaliteit komen we heel ver.”
 
Geen schrik
 
“Een goede start is meegenomen, maar we moeten niet zeuren. We krijgen Club Brugge thuis. Ik denk dat vorig jaar geen enkele topploeg hier is komen winnen. Met de goede mentaliteit en de kwaliteit die we hebben, moeten we van geen enkele ploeg in België schrik hebben. Als we met lef en vertrouwen op het veld komen, kunnen we tegen iedereen punten pakken.”
 
‘Klootzak Vrancken’
 
“Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor KV Mechelen. Op welk gebied dat dat gebeurt, maakt niet zoveel uit. Er is mentaliteit genoeg in deze ploeg, maar er moet meer gecoacht worden. Ik wil daarin mijn steentje bijdragen. Laten we hopen dat het helpt.”
 
Keuzes
 
“Het steekt niet dat ik niet meer bij Racing Genk zit. Ik heb de goede keuze gemaakt en sta er honderd procent achter. Ik kom ook nooit terug op mijn keuze. Lokeren was nooit concreet. Alleen Georges Leekens wou mij. En voor APOEL Limassol moet je een leven achterlaten om er daar een ander te beginnen. Dat doe je niet op één-twee-drie. Er is van hun kant zelfs nooit een voorstel geweest.”
 
Laatste club?
 
“Ik ga vier jaar alles geven voor Mechelen, maar ga er vanuit dat er nog jaren bijkomen. Dan ben ik 33. Ik zal zien wat er zich dan aanbiedt. Het is moeilijk om in de toekomst te kijken. Ik kijk ook nooit achteruit en leef liever in het heden. En dat is alles doen voor KV Mechelen en zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten pakken.”
 
Verleden
 
“Ik ben tevreden met de keuzes die ik gemaakt heb en kom er niet snel op terug. Ook niet als het tegenzit. Maar met Sint-Truiden en KV Mechelen heb ik twee clubs met een enthousiast publiek gehad. Genk was qua infrastructuur en omkadering van het voetbalgebeuren de top van België. En Gent is een mooie fantastische club. Ik ben heel tevreden met die vier clubs. Bij iedere ploeg heb ik nog vrienden en ik blijf ze ook volgen. Hopelijk komt Sint-Truiden snel terug naar eerste klasse.”
 
AA Gent - KV Mechelen
 
“In Gent is het voor mij steil bergop gegaan dankzij Georges Leekens, die me op een andere positie heeft uitgespeeld, waar ik veel beter tot mijn recht kwam. Ik ben Gent en Leekens daar nog altijd heel dankbaar voor. Het is leuk om er terug te keren en hopelijk kunnen we er een goede prestatie neerzetten.”
 
Twaalfde man
 
“Vanaf de eerste seconde dat ik met Mechelen praatte, heb ik gezegd dat dit een club is die me kan liggen qua mentaliteit en karakter. In veel opzichten heb ik dat zaterdag tegen Tubize ondervonden. Ondanks dat het een moeilijke wedstrijd was, bleven ze de hele tijd achter ons staan.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties