Aalter Eendracht
Kruibeke J.Vl.
Datum: 27/09/2008 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Kruibeke onderuit bij Aalter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke onderuit bij Aalter
Foto: © SC

Met snel en goed voetbal heeft de jonge Aalterse garde de 3 punten kunnen thuis houden. Vooral in de eerste helft liep Kruibeke achter de feiten aan. In de tweede helft ranselde de thuisportier alles uit zijn doelvlak.

Eendracht Aalter begon de wedstrijd in overdrive en Glenn Semaesse vlamde onbesuisd over (1’). Een schot in de draai van Maarten Cools week af op een verdediger (10’). Even later claimde het thuispubliek een strafschop. De goedgeplaatste scheidsrechter ging er niet op in. Aalter bleef de toon voeren en Semaesse krulde een vrije trap op de paal (25’). Roeland Sucaet dwong Jurgen De Maayer tot een knappe save (27’). De vrijstaande Frederik Arnauw liet een dot van een kans ontglippen (28’). David Bekaert zocht en vond Roeland Sucaet en die schoof beheerst binnen (32’). Hannes Sneppe kwam centimeters te kort op een steekballetje van Bekaert (35’). Net voor de koffie ging Maarten Cools gezwind door het bezoekende centrum en De Maayer was kansloos.
 
De bezoekers namen het heft in handen in de tweede helft. Glenn Verhulst haalde de achterlijn maar niemand kon zijn pas beroeren (51’). Aan de overzijde moest De Maayer plat op een knal van Sucaet (52’). De snelle Verhulst zette Peter De Poorter onder druk en die speelde paniekerig achteruit en verraste daarbij zijn doelman. Centimeters voor de doellijn kon Davy Baudewijn nog net opruimen (54’). Seconden later moest de thuisportier plat op een schot van Ward Vertonghen. Olivier De Vlieger knalde nipt naast in de draai (60’). Baudewijn moest terug plat, nu op een vlam van Ladi Kuye (63’). Jurgen De Maayer had een knappe save in huis op een knaller van David Bekaert (69’). Kruibeke voerde de druk op maar Davy Baudewijn plooide niet. Eerst haalde hij een loeier van Vertonghen van onder de lat. Ook op de rebound van Davy Van Moortel lag de thuisgoalie in de weg (81’). Pascal Vercauteren bediende Vertonghen, maar opnieuw was Baudewijn paraat (84’). Kort voor affluiten had De Maayer een superreflex in huis op een schot van Birger De Smet.
 
Samen met de 2 extra punten via de groene tafel een uitstekende week voor Eendracht Aalter dat zondag naar Sint-Gillis-Waas trekt. Kruibeke is dan gastheer voor Terjoden-Welle.
 
KVE Aalter: Davy Baudewijn, Peter De Poorter, Dimitri Van de Veire, Pieter Busschaert, Roeland Sucaet (90’ Leander Lootens), Frederik Arnauw, David Bekaert, Hannes Sneppe, Maarten Cools (71’ Birger De Smet), Glenn Semaesse (66’ Kristof Goeminne), Thomas Arnauw. Res: Tijs Coppens
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Tim Vierbergen (50’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger (64’ Pascal Vercauteren), Johan Segers, Michiel Noeninckx (42’ Bjorn Mallentjer). Res: Mike Royers
 
Doelpunten: 32’ Sucaet 1-0; 44’ Cools 2-0
 
Gele kaarten: 67’ Vertonghen; 74’ De Poorter; 87’ Bekaert