Lebbeke KSK
Evergem-Center
Datum: 28/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadion SK Lebbeke
SK Lebbeke wint moeizaam van Evergem Center
Gentil Dossche
| 0 reacties
SK Lebbeke wint moeizaam van Evergem Center
Foto: © SC

Met veel inzet en collectief voetbal heeft SK Lebbeke de topper van de 5de speeldag winnend kunnen afsluiten. Het Evergemse slotoffensief leverde enkel de aansluitingstreffer op.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang en leverde enkel stapelvoetbal op. De thuisploeg had het meeste balbezit maar doelgevaar zat er niet in. De eerste echte kans kwam er net voor het halfuur en viel aan de overzijde. Kurt Mertens knalde een voorzet van Jonathan Paerewyck via de voet van Gilles Berckmoes nipt over (27’). De thuisportier ruimde een hoekschop en een voorzet op met beide vuisten. Siebe Van Damme dook in de ruimte en had een goede voorzet in huis. Kristof Vermeir kopte naast de verste paal (35’).
 
Lebbeke kwam een stuk snediger uit de kleedkamers. Mohammed Bousba knalde in de armen van Glenn Baert (46’). Dennis Magito kopte een hoekschop via een verdediger rakelings naast (49’). Toen Mohammed Bousba zich door de bezoekende defensie wrong was het wel raak (52’). De thuisploeg ging door op zijn elan. Glenn Baert had een knappe save nodig op een zwaar schot van Bart Evens (55’). Diezelfde Evens lag aan de basis van het tweede doelpunt. Jens Van Vynckt verslikte zich in de thuisspits en die schilderde het leder op het hoofd van Jens Haelterman (72’). Lebbeke nam even gas terug en dat werd bijna fataal. Stijn Van Driessche liet zich de bal ontfutselen door Tom Van Britsom en de aansluitingstreffer stond op het bord (81’). Evergem gooide nu alles in de aanval. Op een zwaar schot van Monday Omo leek Berckmoes geklopt. De buitenspelvlag ging echter in de hoogte (84’). In de slotminuten was Siebe Van Damme iets sneller op de bal dan Kurt Mertens.
 
Door deze zege klimt SK Lebbeke naar de 2de plaats en mag zaterdagavond op bezoek bij leider Maldegem. Evergem Center van zijn kant ontvangt FC Eeklo met de 3de plaats als inzet. Ook deze match gaat zaterdagavond door.
 
KSK Lebbeke: Gilles Berckmoes, Dennis Magito, Christophe VandenAbbeele (66’ Jens Haelterman), Stephan Van Laere, Bart Evens, Kristof Vermeir (88’ Mathias Van der Bruggen), Mohammed Bousba, Siebe Van Damme, Tom Rooms, Joachim Vanhoomissen (76’ Kevin Vertongen), Stijn Van Driessche
 
Evergem Center: Glenn Baert, Pieter Van Hyfte, Michael Baeten, Preben De Leeuw (71’ Tom Van Britsom), Jonathan Koudjou, Kurt Mertens, Jonathan Paerewyck, Nicolas Verdegem, Monday Omo, Cedric Schatteman (65’ Bram Van de Walle), Jens Van Vynckt.
 
Doelpunten: 52’ Bousba 1-0; 72’ Haelterman 2-0; 81’ Van Britsom 2-1
 
Gele kaarten: 24’ Van Driessche; 57’ Magito; 63’ Mertens; 68’ Rooms; 90’ Verdegem