Degryse: 'Teleurstellende professionaliteit'

Nico Wieme
| 0 reacties
Degryse: 'Teleurstellende professionaliteit'

In zijn wekelijkse analyserubriek in Het Laatste Nieuws hekelt Marc Degryse de mentaliteit van sommige eersteklassespelers.

Marc Degryse was vrijdagavond een aandachtig toeschouwer tijdens de topper tussen Standard en Anderlecht. De ex-sportmanager van Club Brugge zag er niet alleen de wedstrijd, maar ontmoette op Sclessin enkele bekenden. En net dat zit hem dwars. "Vrijdagavond op Standard liep ik een van de betere voetballers uit eerste klasse tegen het lijf", aldus Degryse.

Onverantwoord gedrag
De analist verklaart wat hij daaraan fout vindt. "Vierentwintig uur later moest hij zelf spelen. Anno 2008, wanneer clubs en trainers trachten om wetenschappelijk vooruitgang te maken, als geld noch moeite gespaard worden om spelers topfit aan de aftrap te brengen, is het teleurstellend vast te stellen dat diezelfde spelers op hún beurt enkele essentiële aandachtspunten van het profbestaan verwaarlozen."

Levensstijl
Degryse kan er niet bij dat sommige spelers dat verstand niet hebben. "De avond voor een belangrijke wedstrijd hoort een speler thuis in zijn zetel, met de benen omhoog. Blessures bij bepaalde spelers hebben ook wel eens te maken met hun levensstijl."

Dat hijzelf ook niet altijd de meest brave jongen van de klas was, geeft Degryse grif toe. "Maar daags voor een match wist ik wél hoe me te gedragen. Ik speelde 19 seizoenen op het hoogste niveau zonder één ernstige blessure."

Principe
Wie Degryse vrijdagavond tegen het lijf liep, wil hij niet kwijt. "Het gaat om het principe: ik zou nijdig worden mocht ik moeten samenspelen met iemand van wie ik weet dat hij niet alles doet voor zijn sport."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties