Het futsal overzicht

Rita De Meyer

Alle uitslagen en verslagen van Futsal eerste nationale door Jos Donders

MALLE – KK-LW UNITED 6-3 (3-1)
Na een te lange studieronde ontplofte de thuisploeg (2-0). In de reactie geraakte LW met een mea culpa en doelman Maes niet verder dan één tegengoal. In de tweede helft bleef evenwicht in het vertoon maar de foutenlast werd Lommel fataal. Eder miste eerst twee tienmeters maar schoot dan wel raak nadat Azzimani de beslissende 4-1 op het bord had geprikt. Enkel in de slotfase kon een geïrriteerde bezoekende ploeg van op de zesmeterstip nog tweemaal tegen scoren maar het kon de pil niet meer vergulden.
DOELPUNTEN: 9’ en 12’ Verschueren (1-0 en 2-0), 14’ Corens (2-1), 18’ en 32’ Azzimani (3-1 en 4-1), 34’ 10m. Eder (5-1), 37’ Toukouki (6-1), 37’ en 38’ 10m. Merlino (6-2 en 6-3).

CHÄTELINEAU – CHARLEROI 0-3 (0-2)
Een eerste versnelling via Rosa Lima leverde al meteen voor Action 21 de 0-1 op. De 0-2 midden de eerste helft was een nieuw voorbeeld van bewegingsvoetbal in één tijd. Doelman Mastellari verhinderde dat Real kon terugkomen. Na de pauze gooide de thuisploeg alle beperkingen aan de kant maar het bezoekend bolwerk hield stand. Pas in de slotminuten kreeg de regerende landskampioen zekerheid om de derde winst op rij door een doelpunt van Pedro Medina.
DOELPUNTEN: 3’ Lucio (0-1), 12’ Zico (0-2) en 36’ Medina (0-3).

K. BERINGEN – PUURS 4-0 (1-0)
Konaktex kon voor het eerst beschikken over Vanenburg, Boukhari en Pinto (terug uit Koeweit) maar miste de geelgeschorste Grünholz. De 1-0 bij de rust was nauwelijks een weergave van het vertoon dat gemaakt werd door de balgoochelaars. Pas na de pauze schoten die echt uit hun krammen. De talrijk opgekomen kijkers genoten van show en spektakel. Als dat nu ook nog een stuk efficiëntie bij krijgt – coach Grünholz zal daar moeten voor zorgen – kunnen nog hopelijk velen genieten van dit zaalvoetbal op de vierkante meter. Vrijdag bvb. al in de topper bij Sahin Hasselt in Runkst.
DOELPUNTEN: 7’ en 29’ Duzgun (1-0 en 2-0), 34’ Boukhari (3-0) en 37’ Boffin (4-0).

HOUTHALEN-GENK – EDEGEM 5-1 (3-0)
Een enthousiast acterende thuisploeg stuurde playoffs kandidaat Edegem met lege handen terug huiswaarts. Het wekte immers heel wat verbazing toen de bezoekers – die duidelijk topscoorder El Haoual misten - na de vroege 1-0 geen greep konden krijgen op het vertoon. De overdonderde bezoekers slikten net voor de pauze mogelijk het meest bizarre doelpunt (3-0) en kregen nadat ze de metten gelezen hadden gekregen na de pauze toch meer aanvallend in mekaar geknutseld. Meer dan een owndoelpunt na een harde voorzet leverde dat niet op. Met twee verder goals bezorgde de jonge Tarik zijn ploeg een zege die veel weg had van de sfeer van vroegere hoogdagen.
DOELPUNTEN: 4’ Di Marco (1-0), 13’ en 20’ El Allouchi (2-0 en 3-0), 27’ o.g. Stegemann (3-1), 37’ en 38’ Akouz (4-1 en 5-1).

ANTWERPEN – SAHIN HASSELT 3-1 (2-0)
Zonder de onbeschikbaarheid van kapitein Bachar (met verplicht huisarrest) en de gekwetste Bali stapte de thuisploeg niet helemaal onverdiend de pauze in met een 2-0 voorsprong. El Haoual lag tweemaal aan de basis; Tweemaal drukte de 20-jarige Yassine Achabar (wat een belofte!) het verschil in cijfers uit. Na de rust liet de thuisploeg het initiatief aan de “Duric-family” maar weer Achabar nam meteen al de onzekerheid weg. Antwerpen beleefde nog een warm slotkwart maar doelman Morant bleek niet te kloppen.
DOELPUNTEN: 9’, 18’ en 22’ Achabar (1-0, 2-0 en 3-0), 30’ S. Duric (3-1).

MORLANWELZ – SERAING 8-1 (4-0)
Het duurde wel even voor de thuisploeg de grendel van de bezoekende vesting voor Pagetta kreeg. Nog voor rusten lag ONU k.o. op het parket (4-0). Weer sputterden de Luikenaars wat tegen. Ze scoorden ook tegen maar binnen de minuut herstelde Ferrian de goede orde. Dat betekende de niet meer vermijdbare doodsteek want Morlanwelz liep in een oefengalop vanaf dan al met de topper van volgende week in La Garenne tegen Action 21 Charleroi in het achterhoofd te voetballen.
DOELPUNTEN: 10’ Neukermans (1-0), 16’ Diogo (2-0), 17’ Falasque (3-0), 18’ Neukermans (4-0), 26’ Carnoli (4-1), 27’ Ferrian (5-1), 31’ Neukermans (6-1), 32’ Ferrian (7-1) en 36’ Carello (8-1).

HASSELT – Pic. BRUSSEL 8-4 (5-2)
Opnieuw maakte Hasselt (zonder De Vasconselos en Sala Ramirez) in het begin het verschil. Tegenstander Picardie Brussel wankelt kennelijk van de éne nederlaag naar de zoveelste flop. De Brusselaars zijn zeker organisatorisch nergens en kunnen het niveau ook nauwelijks aan. In Hasselt keken ze al na zeven minuten tegen een 5-1 achterstand op. De wedstrijd viel dan volkomen stil. Er was door het handvol kijkers trouwens niets meer te beleven. Behalve dat Hasselt na liet hogere cijfers te bereiken.
DOELPUNTEN: 1’ Belmhani (1-0), 3’ x (1-1), 6’ Belmhani (2-1), 6’ Willems (3-1), 7’ Zouggaghi (4-1), 7’ Elia (5-1), 17’ o.g. Willems (5-2), 26’ Goessens (6-2), 35’ Zouggaghi (7-2), 37’ x (7-3), 20’ Belmhani (8-3) en 20’ x (8-4).