Club moet Brann Bergen - scenario vermijden

Thomas Dubois
| 1 reacties

Het vertrouwen is groot bij Club Brugge dat ze vanavond de poorten naar de poules in de UEFA-beker zullen openbreken. Daarvoor moeten ze wel eerst nog voorbij Young Boys Bern uit Zwitserland.

De uitgangspositie die blauw-zwart behaalde uit de heenwedstrijd oogt alvast bemoedigend, Club speelde veertien dagen terug 2-2 gelijk dankzij doelpunten van Clement en Sonck. Het kon nog mooier, moesten de Zwitsers niet in de slotfase nog gelijkmaken. Hoe dan ook is een 2-2 in een Europees duel op verplaatsing een bemoedigend resultaat. Al wil dat niets zeggen. Ook vorig jaar dacht Club een uitstekend resultaat behaald te hebben in de heenwedstrijd, toen tegen Brann Bergen. Uiteindelijk werd het er nog eerloos uitgeknikkerd na een enorme wanprestatie.
Club Brugge kan vanavond rekenen op het thuisvoordeel, al zal het stadion niet helemaal uitverkocht zijn. Vorige week zaterdag speelde blauw-zwart thuis tegen Westerlo en toonde het twee gezichten. In de eerste helft werd het van het kastje naar de muur gespeeld, in de tweede helft kwamen de flanken in het spel en kon Club meteen overtuigen op aanvallend vlak. Op basis van de tweede helft zou het duel tegen Young Boys Bern geen probleem mogen zijn.
Volgens de coach van die ploeg, is de verdediging de zwakke plaats van Club Brugge, en laat net nu die linie verzwakt zijn voor het duel. Regulator Philippe Clement is zo goed als zeker buiten strijd, waardoor het zoeken is naar een alternatief. Naar alle waarschijnlijkheid schuift Evens door naar het centrum van de verdediging en wordt Simaeys naar het middenveld gestuurd. Klukowski komt dan opnieuw in de ploeg na een schorsing. Ciman is ook terug uit schorsing en neemt de plaats van Demets in.
De wedstrijd wordt afgetrapt om 20u45 en is live te volgen op Voetbalkrant.com. Ook op 2BE kun je de wedstrijd bekijken, net zoals je kunt luisteren op Sporza Radio. De wedstrijd zal geleid worden door de Roemeen Pavel Cristian Balaj. (AN)